Quantcast

Suomalaiskuski nousi yllättäen luokkajohtoon Portugalin MM-rallissa – norjalaistähden auto hyytyi huoltoparkkiin

Teemu Suninen lähtee WRC2-luokan kärkipaikalla lauantain ajopäivään Portugalin MM-rallissa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen dominoi luokkaansa perjantaiaamupäivän lenkillä ajaen kolmelle pätkälle pohja-ajan. Sama meno jatkui myös iltapäivän kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, kunnes jokelalainen kärsi rengasrikon.

Suomalaiskuski oli jo tyytymässä luokkansa toiseen sijaan norjalaisen Skoda-kuski Andreas Mikkelsenin takana, mutta toisin kävi. Mikkelsenin auto hyytyi lopullisesti Matosinhosin huoltoparkin vieressä olevalle media-alueelle ja norjalainen keskeytti moottorivikaan. Jo päivän kahdella viimeisellä pätkällä Mikkelsenin auto kävi vain vajailla sylintereillä.

Skoda päätti, että Mikkelsenin on järkevintä keskeyttää ja ottaa kymmenen minuutin aikasakko, jotta huoltoaikaa jää 45 minuutin sijaan kolme tuntia. Lauantaiaamuna paljastui, että Mikkelsen joutuu keskeyttämään kisan lopullisesti.

– Yritimme kaikkemme, mutta tiimi sanoi, että on parempi keskeyttää. Autoa ei olisi mitenkään voinut korjata normaalin huoltoajan puitteissa. Onhan se iso sääli, koska ajoimme fiksusti ja meillä oli hyvä johtoasema, Mikkelsen sanoi medialle pettyneenä.

– Meidän ajopäivämme oli hyvä ja ajoimme kärkivauhtia (kuusi pohja-aikaa kahdeksalle pätkälle). Ikävä kyllä kärsimme myös rengasrikon, mutta se kuuluu lajiin. En tiedä, mitä olisin voinut tehdä toisin, Suninen puolestaan totesi.

Suninen johtaa luokkaansa 17,1 sekunnin turvin ennen ranskalaista Citroen-kuski Yohan Rosselia. Kolmannella sijalla on Hyundain WRC-tiimistä tuttu Oliver Solberg, joka on jäänyt Sunisesta yli 40 sekuntia.

Myös junioreiden luokassa suomalaisittain tilanne vaikuttaa hyvältä. Peräti kuusi pohja-aikaa tähän mennessä ajetuille yhdeksälle pikataipaleelle tykittänyt Sami Pajari johtaa WRC3 Junior -luokkaa. Lauri Joona on toisena, mutta eroa on kertynyt kärkeen jo lähes viisi minuuttia. Myös Pajari kärsi perjantaina rengasrikon, mutta kilpakumppaneilla oli vielä rajumpia haasteita rankoilla erikoiskokeilla.

– Täytyy myöntää, että olen tyytyväinen, että pääsin huoltoon asti. Olosuhteet olivat todella rajut varsinkin toisella lenkillä. Säilytimme johtoasemamme perjantailta, joten kaikki on hyvin. Lauantaina on kuitenkin edessä vielä tärkeä päivä, Pajari kommentoi.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat perjantain osalta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat