Suomalaiskuski jahtaa rallimestaruutta Italiassa – ”Kovaa täällä saa työntää”

Markus Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää lähtevät jahtaamaan rallimenestystä Italiassa, kun GR Yaris Rally Cup -sarja polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Sisiliassa.
Markus Manninen ja Teemu Sillanpää
Markus Manninen (oik.) ja Teemu Sillanpää. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Manninen ja Sillanpää olivat jo viime kaudella mukana asvalttisarjassa, jossa kilpailijoilla on käytössään samanlaiset Toyotan GR Yaris -ralliautot. Debyyttikaudellaan Manninen pääsi juhlimaan tiimimestaruutta.

– Tällä kaudella lähdemme hakemaan henkilökohtaista mestaruutta. Viime vuonna harjoittelimme ja tänä vuonna mukana on muutama tuttu kisa. Toivotaan, että mukana on myös tuttuja erikoiskokeita, jotta ei tarvitse antaa enää niin paljon tasoitusta, Manninen kertoo.

Sarjan taso osoittautui kovaksi viime vuonna. Mannisella on vastassaan italialaisia kuljettajia, jotka ovat kuin kotonaan asvalttiteillä.

– Kovaa täällä saa työntää. Meillä on kuitenkin kova luotto itseemme ja niin on myös tiimimme managerilla, joka sanoi lähtevänsä erittäin luottavaisin mielin toiseen kauteen meidän kanssa, Manninen sanoo.

Kausi käynnistyy Sisiliassa perinteikkäässä Targa Florio -rallissa, jonka ohjelmassa on 12 erikoiskoetta perjantain ja lauantain aikana. Kilpailu on uusi tuttavuus Manniselle ja Sillanpäälle.

– Täällä on luvassa paljon ylämäkiosuuksia, mutta jyrkkiä alamäkiosuuksia ei ole niin paljon. Asvaltin pinta on kuulemma liukkaampi, mihin olemme tottuneet. Mutta tilanne on kaikille sama.

Mannisen oli tarkoitus ajaa kilpailua varten testi pääsiäisen aikoihin, mutta valmistautuminen jäi väliin, koska vaihdelaatikoiden toimitus viivästyi. Tämä tuo pientä haastetta suomalaiselle, sillä autoon on tehty muutamia päivityksiä sitten viime kauden.

– Lähdemme ajamaan kylmiltään, mutta onneksi sekventaalivaihteisto on entuudestaan tuttu. Lähdetään keräämään kokemusta ja hyvät pisteet ja yritetään taistella voitosta. Hyvää siitä tulee, kunhan pysytään tiellä, Manninen veistelee.

GR Yaris Rally Cupissa ajetaan tällä kaudella yhteensä kuusi osakilpailua. Palkintorahaa on jaossa 250 000 euroa.

Lue myös nämä