Suomalaiskuski ajoi rajusti ulos kutsukisassa Virossa (video), Ott Tänak odotetusti voittoon

Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyvin alkanut kutsukilpailu Kehala-ralli päättyi Kalle Markkasen ja kartanlukija Kristian Temosen osalta vauhdikkaaseen ulosajoon lauantaina.

Ulosajo tapahtui erikoiskokeella kuusi, kun sisämutkassa vaaninut rytky heitti kaksikon Skodan suoraan virolaiseen metsään. Miehistö onneksi jäi kuntoon eikä autokaan kärsinyt täystuhoa, johon kyllä oli ainekset.

– Ihan normaalisti ja hyvin tultiin siihenkin saakka, kun aivan yhtäkkiä auton keula nousi rytkystä ylös ja siten oltiin Temosen kanssa aivan matkustajia. Muutama puu siinä katkottiin ja päädyttiin virolaiseen metsään katolleen. Onneksi me ollaan kunnossa harmitusta lukuun ottamatta, Markkanen summasi.

Ralli alkoi Markkasen ja Temosen kannalta hyvin, sillä alkupään pätkillä vauhti oli erittäin kilpailukykyistä. Neljännellä erikoiskokeella teknisten pikkupulmien lisäksi Rakan Al-Rashedin kaato hidasti Markkasen menoa ja puolen päivän huollossa Markkanen ja Temonen löytyivät sijalta seitsemän.

– Omaan vauhtiimme ennen ulosajoa pitää olla todella tyytyväinen, sillä pistettiin kampoihin kavereille jotka ovat ajaneet R5-kalustolla jo ennen kuin minä olen edes ralliuraani aloittanut. Nelospätkällä oli vesiletkun kanssa ohjelmaa ja jouduttiin varomaan Al-Rashedin kaatunutta Polo R5:sta.

Vaikka ensimmäinen ulkomaan kilpailu päättyikin ennen aikojaan, ovat Markkanen ja Temonen tyytyväisiä päivän antiin ja saatuun oppiin. Myös paikallinen ralliyhteisö kerää kehuja.

– Olihan tämä hieno mahdollisuus, vaikka vähän turhan aikaisin jouduttiinkin täältä lähtemään. Tykkäsin todella paljon ajaa näillä teillä ja tämä paikallisten ralli-into ja -yhteisöllisyys on hienoa seurattavaa. Nyt pistetään kalusto kuntoon loppusyksyn aikana ja ollaan taas tammikuussa iskukykyisenä viivalla!

Kehala Rallin voittoon ajoi Hyundai WRC:llä Ott Tänak liki puolentoista minuutin erolla ennen Ford Fiesta WRC:tä käskyttänyttä Georg Grossia. R5-kuljettajista oli nopein yleiskilpailun kolmanneksi sijoittunut norjalainen Ole Christian Veiby.

Kehala Rally, lopputulokset:
1. Ott Tänak Hyundai  36.54,7
2. Georg Gross Ford   +1.22,3
3. OC Veiby Hyundai   +1.45,9
4. Gregor Jeets Skoda +2.14,3
5. Georg Linnamäe VW  +2.18,2
6. Robert Virves Ford +2.26,9

Lue myös nämä