Quantcast

Suomalaiskuski aikoo lyödä kovan haasteen entisille WRC-tähdille – ”Ei mitään tavallisesta poikkeavaa”

Mikko Heikkilän tähtäimessä on huippusijoitus viikonloppuna ajettavasta Puolan EM-sarjasta.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Zoom Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisessä EM-osakilpailussa Kanariansaarilla kilpailtiin Heikkilälle vieraammalla asvalttialustalla, mutta Puolassa palataan vauhdikkailla sorapätkille, jotka sopivat suomalaiselle paremmin.

Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri kilpailevat EM-sarjassa portugalilaisen The Racing Factory -tallin Skoda Fabia Rally2 -autolla. Kauden avanneessa Portugalin EM-sorarallissa nurmijärveläinen oli heti loistavassa iskussa ja kiinni kilpailun voitossa päätöspätkän rengasrikkoon saakka.

– Tavoitteena on ajaa kaasu pohjassa niin kovaa kuin osataan, eli ei mitään tavallisesta poikkeavaa. Olisi kiva saada kohta vähän pisteitäkin ja päästä maaliin hyvällä sijoituksella ja ilman rengasrikkoja, Heikkilä suunnittelee tiedotteessaan.

– Koetetaan ottaa uusi aloitus kauteen kahden vähän huonommin menneen kilpailun jälkeen.

Puolan ralli on kuulunut MM-sarjaankin, mutta viime vuodet Mikolajkin ympäristössä on kilpailtu EM-sarjan pisteistä. Heikkilä ei ole aiemmin kilpaillut Puolan maaperällä.

– Mukavaa päästä taas soralle. Pätkät ovat pääosin hirmu nopeita, ja viimevuotisten incar-videoiden perusteella myös aika kapeita, pääosin peltotietä ja auton mentävää ränniä.

– Toisella ajokerralla tiet näyttäisivät menevän aika uraisiksi ja kiviäkin noussee. Täytyy yrittää välttää rengasrikkoja, Heikkilä tuumii.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Heikkilä aloitti kotonaan valmistautumisen kilpailuun katsomalla videoita viime vuoden erikoiskokeista. Keskiviikkona hän ajoi testin kilpailua varten.

– Tiet näyttävät hauskoilta. Videoiden perusteella ei ole mitään sellaista, mikä ei olisi mieleen.

– Ihan mukavaa päästä ajamaan näin nopeasti edellisen kilpailun jälkeen. Se ei ollut mitään riemujuhlaan meille, Heikkilä viittasi Kanariansaarten asvalttikisaan, jossa hän joutui tyytymään yleiskilpailun 19. sijaan.

Puolassa Heikkilä pääsee mittaamaan vauhtiaan jälleen entisiä WRC-kuljettajia Hayden Paddonia ja Mads Östbergiä vastaan. Paddon johtaa EM-sarjaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Heikkilä on sarjassa sijalla 14.

Puolan EM-ralli käynnistyy perjantai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Katso alta kooste Kanariansaarten EM-rallin tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat