Quantcast

Suomalaiskuljettajalle valtava pettymys Katalonian MM-rallissa – auto ilmiliekeissä

Mika Karppanen
Mika Karppasen Citroen oli rujon näköinen palon jälkeen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mika Karppasen ja kartanlukija Markku Tenhulan kilpailu Katalonian MM-rallissa päättyi lievästi sanottuna kuumissa tunnelmissa perjantai-iltana.

Suomalaisparivaljakon Citroen DS3 leimahti ilmiliekkeihin kisan kuudennella erikoiskokeella. Auto tuhoutui täysin, mutta onneksi sekä Karppanen että Tenhula selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

– Tunsin jonkin kolahduksen. Ilmeisesti yksi terävä kivi jatkoi eturenkaan jälkeen matkaa ja teki reiän bensatankkiin. Aika nopeasti haistoin myös bensan ja sitten auton takapää olikin jo tulessa, Karppanen kertasi tilannetta Rallit.fille.

– Siinä oli aika kapea kohta, niin piti hetki etsiä paikkaa missä voi pysähtyä. Tyhjennettiin ensin meidän kaksi sammutinta paloon ja myös kilpakumppani antoivat sammuttimia. Taisi siinä palokunnalla mennä vielä tunti päälle, kun oli metsääkin ympärillä tulessa, Karppanen jatkoi.

Karppanen juhlisti Katalonian rallilla 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Leikki jäi kuitenkin harmittavan aikaisin kesken ja Espanjan upeat asvalttierikoiskokeet jäivät ajamatta. Se pisti kokeneen rattimiehen sadattelemaan.

– Ei voi sanoa, että harmittaa, vaan harmittaa ihan älyttömän paljon. Olisi ollut kiva päästä ajamaan asvaltilla. Soraränneissä on ihan tarpeeksi sahattu Suomessa.

Karppanen ja Tenhula saattavat tosin tehdä uudenkin visiitin MM-tasolle. Sen verran mukavaa kaksikolla on Espanjan reissulla ollut.

– On meillä ainakin DS3:n varaosia ja 16 asvalttirengasta varastossa. Ei tässä kirvestä heitetä kaivoon. Kyllä me varmasti vielä jotain yritetään. Katsotaan sitten, että mikä on kalusto ja aikataulu, Karppanen suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat