Quantcast

Suomalaiskuljettaja saa uuden auton EM-ralliin – ”Tosi innoissani menen koettamaan”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Toni Ruotsalainen/Loudlife Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilä tekee paluun pitkältä koronapandemian aiheuttamalta kilpailutauolta elokuussa, kun nurmijärveläinen osallistuu peräkkäisinä viikonloppuna ajettaviin AUK Jämsän Äijät -ralliin Keski-Suomessa sekä EM-sarjan Liepaja-ralliin Latviassa.

Heikkilän viimeisin kilpailu oli helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettu Joensuun SM-ralli, joten tulevana viikonloppuna hän päättää lähes puolen vuoden mittaisen kilpailupaussinsa Jämsän seudulla.

– Tietysti ikävä on ollut ratin taakse. Tosi kiva olisi ollut päästä ajamaan, nyt kun kilpailuja tälle kaudelle oli suunniteltu. Alkukesästä ajettiin yksi kyyditystilaisuus, sen verran on ajettu tänä kesänä, Heikkilä kertoo.

Lauantaina järjestettävässä Jämsän Äijät -rallissa ajetaan kolme erikoiskoetta Suomen MM-rallistakin tutuilla sorateillä. Heikkilä saa kisassa vastaansa muun muassa SM-sarjasta tutun kilpakumppaninsa Eerik Pietarisen.

– Jämsästä haetaan erityisesti kilpailutuntumaa. Päästään ajamaan nuotista sekä ajamaan kelloa ja muita vastaan. Hieno reitti on varmasti luvassa ja hienoa on päästä ajamaan kunnon kilpa-autolla Keski-Suomen teitä, koskaan en ole aiemmin ajellut siellä muulla kuin siviiliautolla, Heikkilä sanoo.

Jämsässä Heikkilä kilpailee samaisella Skodalla kuin kilpaili talvikaudella rallin SM-sarjassa.

”Vaikeaa asettaa mitään tulostavoitetta”

Jämsän kilpailun jälkeen Heikkilä hyppää ensimmäistä kertaa kilpailuolosuhteissa uudemman Skodan puikkoihin, kun Latvian EM-rallissa alle tulee Skoda Fabia Rally2 Evo eli tshekkivalmistajan R5-menestysauton viimeisimmän kehitysversio.

Heikkilällä ei ole kokemusta tuoreimmasta Fabiasta, mutta ennen Liepaja-rallia luvassa on vielä testi ennen kuin kellot erikoiskokeilla käynnistyvät.

– En osaa sanoa vielä yhtään mitään siitä autosta, kun en ole ollut edes sen kyydissä. Videolta olen nähnyt sen kulkua, mutta eihän videolta pysty isoja johtopäätöksiä tekemään. En odota kuitenkaan mitään maata mullistavaa, vanha autokin kun on hyvä peli. Mutta varmasti siinä on jotain pieniä asioita, jotka ovat kehittyneet. Tosi innoissani menen koettamaan sitä, Heikkilä myöntää.

Katso alta, miten Kalle Rovanperä testasi Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa tänä kesänä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Heikkilän auto ja sen huolto tulevat Toni Gardemeisterin huipputiimiltä TGS Worldwidelta. Latvian EM-ralli on Heikkilälle uran ensimmäinen kilpailu ulkomailla kuljettajana ja samalla myös EM-debyytti.

– Kartturina olin viime vuonna Samsonas-rallissa Liettuassa Tonin kyydissä, mutta kuljettajana tämä on ensimmäinen kilpailu ulkomailla. Taso on varmasti kova, vielä kun on ison sarjan kilpailu, niin on mukava lähteä kokeilemaan.

Suomalaisedustusta Heikkilän kanssa samaan EM-luokkaan tuovat Pietarinen ja Emil Lindholm. MM-sarjasta tuttuja nimiä mukana kilpailussa ovat Craig Breen, Mads Östberg, Nikolai Grjazin ja Oliver Solberg.

– Vaikeaa asettaa mitään tulostavoitetta, kun ei ole mitään tietoa, miten kovaa muut omaan suoritukseeni nähden ajavat. Tietysti aina, kun laitetaan kypärä päähän, haluan ajaa mahdollisimman kovaa, mutta mielessä täytyy myös pitää, että maaliinkin olisi kiva päästä. Missään nimessä en lähde himmailemaan, Heikkilä korostaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat