Suomalaisen rallimestarin huippuvauhti ei tuonut voittoa Espanjassa – ”Tällaista se on välillä”

Mikko Heikkilä sijoittui kahdeksanneksi Espanjan sorarallisarjan osakilpailussa Granadassa lauantaina.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Felix Trigueros
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vanhemmalla Skoda Fabia R5 -autolla kilpaillut Heikkilä ajoi rallin kymmenellä erikoiskokeella kuusi pohja-aikaa, mutta teknisen vian vuoksi tullut keskeytys pudotti suomalaiskuskin Rallye Ciudad de Granada -kilpailun kärjestä.

Rallin Suomen mestaruuden tänä vuonna voittaneelta Heikkilältä jäi yksi erikoiskoe ajamatta vian vuoksi. Ajamatta jääneestä pikataipaleesta hänelle mätkäistiin kymmenen minuutin aikasakko, jonka vuoksi hän jäi lopulta reilut kahdeksan minuuttia voiton ottaneesta Nani Romasta.

– Samat oireet kuin meillä Kuopiossa, eli kaasu lopetti toimintansa. Onneksi murheet iskivät kaupunkierikoiskokeella eivätkä metsässä. Saatiin auto nopeasti huoltoon ja superrallisäännön turvin takaisin pätkille. Harmi, ettei päästy ajamaan voitosta, mutta tällaista se välillä on, Heikkilä harmitteli tiedotteessaan.

Heikkilällä oli sorarallissa käytössään CD Plemar Sport -tallin kalusto.

– Loppupäivä keskeytyksen jälkeen meni hyvin, ajettiin vielä muutamat pohjat. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella spinnattiin, mutta muutoin tultiin ongelmitta läpi ja alettiin saamaan jutun jujusta kiinni, ja vauhti reipastui sen myötä.

– Kovaa ei vielä ajettu, mutta sen verran vauhdikkaasti, että ajosta pystyi nauttimaan. Saatiin hyvää kokemusta vähän rajummista teistä, joista ei oikein saada kokemusta Suomesta eikä monista muista Euroopan kilpailuistakaan. Kokonaisuutena oli todella hyvä päästä tänne harjoittelemaan sekä ajamista että nuotitusta, Heikkilä summasi.

Heikkilän kilpailuvuosi 2022 päättyi Granadan vuoristoteille. Heikkilä on suunnannut katseensa jo kaudelle 2023, vaikkakin tulevan vuoden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Valtavat kiitokset yhteistyökumppaneillemme, TGS:n tiimille sekä meitä kannustaneille vuodesta 2022. Vuosi oli loppujen lopuksi hyvä, vaikka siihen mahtui vaikeitakin ralleja. Ensi vuonna jatketaan, mutta mitään valmista kerrottavaa ei vielä ole, nurmijärveläinen sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat