Suomalaiselta rallitoivolta helpottava uutinen

Rautio Motorsportin tiimissä kilpaileva Roope Korhonen on toipunut ajokuntoon.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korhosen SM-sarjan kesäkausi käynnistyi mollivoittoisesti, kun Toyota Yaris Rally2 -auto lipsahti nurin Turun SM-rallissa toukokuussa. Laukaalainen loukkasi ulosajossa selkänsä ja joutui jättämään tämän seurauksena Sardinian MM-rallin välistä.

Pettymys oli suuri, kun juuri Sardinian kisa jäi välistä, sillä juhlihan mies kartturinsa Anssi Viinikan kanssa Välimerellä viime kaudella upeaa voittoa WRC3-luokassa. Käytännössä tuo ykköstila varmisti myös suomalaiskuljettajan mestaruuden.

Rallin SM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Seinäjoen kaupungin ympäristössä. Pohjanmaalla kaiken pitäisi olla Korhosen selän suhteen kunnossa. Laukaalaispilotti on toipunut iskusta yllättävän nopeasti ajokuntoon.

– Selkä on toipunut hyvin ja kuntoutus on onnistunut. Nyt olen pystynyt jo urheilemaan eli kaiken pitäisi olla kunnossa, kertoo Korhonen tilanteestaan.

Korhosen tilanne on SM-sarjan suhteen edelleen hyvä, vaikka Turussa pistepotti ei karttunutkaan. Korhonen johtaa sarjaa 70 pisteen potillaan ennen Benjamin Korholaa, jolla on kasassa 59 pistettä. Sarjajohtajan haastetta tulee lisäämään aura-auton rooli, mutta tästä huolimatta tavoitteet on asetettu korkealle.

– Jos ei puhuta suoraan voitosta, niin ainakin tavoitteena on ottaa parhaat saatavilla olevat pisteet, Korhonen miettii.

– Lähtöpaikka ei ole nyt optimi, mutta toivotaan, ettei reitillä olisi hirveästi irtosoraa. Tietysti, jos sataa vettä, niin se saattaa sataa meidän laariin.

Rallin MM-sarjassa Korhonen oli Ruotsin lumirallissa helmikuussa neljäs. Portugalissa toukokuussa tuli WRC2-luokan kuudes tila. Nopea toipuminen ulosajon aiheuttamista vammoista on tärkeää myös Korhosen jatkon kannalta MM-sarjassa, sillä miehen on määrä kisata Puolassa kesäkuun lopussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat