Quantcast

Suomalaiselle rallitoivolle unelmatilaisuus – saa kaluston MM-sarjaan ja SM-sarjan pääluokkaan

Rallin SM-sarjan SM3-luokan mestari Roope Korhonen saa loistavan näyttöpaikan Rautio Motorsport -tallilta.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Liupakka Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rautio Motorsport tiedotti torstaina, että se panostaa jatkossa nuoriin rallikuljettajiin, joiden uraa pyritään viemään eteenpäin. Projektiin ensimmäiseksi kuljettajapariksi valikoitui Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka.

Korhonen saa ensi kaudella SM-sarjassa käyttöönsä Volkswagen Polo R5 -auton, jolla hän kilpailee sarjan SM1-luokassa. Sama kilpuri oli tänä vuonna käytössä Egon Kaurilla, joka ajoi SM1-luokassa kolmanneksi.

Lisäksi Korhonen saa MM-sarjan WRC3-luokkaa varten Ford Fiesta Rally3 -auton. WRC3-luokan yhteydessä ajetaan myös MM-sarjan virallinen junioriluokka.

– Valinta oli unelmien täyttymys. Jokainen tietää, kuinka paljon pyrkijöitä rallin ylimmälle tasolle on, ja kun pystyin tästä joukosta erottumaan, niin hyvältähän se tuntuu, 24-vuotias Korhonen iloitsee.

– Ensi vuoden ajo-ohjelma on kattava ja uutta on paljon luvassa. Rally2-autosta minulla ei ole kuin yksi lyhyt ajokokeilu, joten kaikki sen luokan auton suhteen on uutta. Ajoimme rallin SM-sarjan tänä vuonna WRC3-kalustolla ja osallistuimme myös Viron MM-ralliin WRC3-luokan autolla, ja se ralli oli meidän ensimmäinen ja ainoa MM-rallimme yleensäkin. Mielenkiintoinen vuosi tulossa. Pääsen ensimmäisen kerran urallani keskittymään toden teolla ajamiseen.

Korhosen valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyi jo pari viikkoa sitten, kun hän kävi Kuortaneen Urheiluopistolla kuntotesteissä. Rautio Motorsportilla on Kuortaneen Urheiluopiston kanssa sopimus rallivalmennusohjelmasta, jossa valmennuksesta huolehtivat Tommi Pärmäkoski ja Jaakko Ojaniemi.

Rautio Motorsportin uusi projekti sai alkunsa, kun rallin emeritusmanageri Timo Jouhki otti yhteyttä Markku Rautioon reilu vuosi sitten.

– Sovimme Timon kanssa tuolloin, että lähden Teemu Sunisen taustajoukkoihin. Siitä eteenpäin yhteistyömme on kehittynyt varsin tiiviiksi ja Timo lupautui uuden hankkeemme sparraajaksi.

– Seurasin Roopen tekemistä koko kauden ja olin Mikkelin SM-rallissa paikan päällä seuraamassa hänen ajoaan ja vakuutuin näkemästäni. Kävin rallin viimeisen siirtymän lossimatkalla puhuttamassa Roopea ja totesin itselleni, että hän on tervehenkinen kaveri. Keskustelin asiasta vielä Timon kanssa ja Roope oli myös hänen ykkössuosikkinsa, Rautio taustoittaa.

Ensi vuoden tavoitteeksi laukaalaiselle Korhoselle on asetettu mitali SM1-luokassa ja MM-sarjan WRC3-luokan mestaruus. Tänä vuonna Korhonen löi SM3-luokan mestaruuskamppailussa Lauri Joonan, joka kruunattiin viime viikonloppuna WRC3-luokan mestariksi Katalonian MM-rallissa.

Markku Rautio ja Roope Korhonen
Markku Rautio ja Roope Korhonen. Kuva: Rautio Motorsport

Katso alta kooste Katalonian MM-rallin WRC3-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat