Suomalaisella rallimestarilla tärkeä MM-ralli edessä – ”Voitto ei olisi pahitteeksi”

Rallin MM-sarjan WRC2-luokan puolustava mestari Emil Lindholm ajaa kauden toisen kisansa Meksikossa ensi viikolla.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden 2023 avaus Ruotsin lumilla helmikuussa sujui mollivoittoisesti, kun Lindholm menetti aikaa jo perjantaina osuttuaan lumipenkkaan, jonka myötä jäähdytin tukkeutui lumesta. Lopputuloksena Ruotsista Lindholmin osalta oli seitsemäs sija.

– Hyvillä mietteillä Meksikoon. Ruotsin jälkeen ei paljoa muuta voi kuin parantaa. Kuulemani mukaan se on hieno kisa. Siellä en ole ennen ajanut, mutta nyt lähdetään hakemaan kokemusta, Lindholm sanoo Rallit.fille.

Meksikossa taso WRC2-luokassa ei ole aivan niin piinkova kuin Euroopan osakilpailuissa, mutta huippunimiä on mukana. Lindholm saa vastaansa muun muassa Ruotsissa voittoa juhlineen Oliver Solbergin sekä viime kaudella Fordin WRC-autolla ajaneen Gus Greensmithin.

– Taso on hyvä. WRC2:ssa ylipäätään on tänä vuonna nopeita kuskeja mukana. Jos kärkikolmikkoon pystyy ajamaan, niin se olisi ihan hyvä. Ei voittokaan pahitteeksi olisi, Lindholm toteaa.

Meksikon jälkeen Lindholm ajaa Kroatian asvaltilla, mutta sen jälkeen kausi on vielä pienoinen arvoitus. Varmuudella ainakin seitsemän MM-rallia tulee lukeutumaan 26-vuotiaan suomalaiskuskin ajo-ohjelmaan.

– Meksikon jälkeen lähdemme Kroatiaan ja Jyväskylän ralli on ainakin mukana ohjelmassa. Vielä vähän me punnitsemme loppukauden kisoja sen mukaan, miten on mennyt, ja mikä tiimille osuu parhaiten sekä mitkä ovat muidenkin kuskien toiveet. Seitsemän kisaa nyt vähintään, mutta toivottavasti tulisi yksi tai kaksi lisää, Lindholm valottaa.

Tänä viikonloppuna rallin EM-sarja käynnistyy Portugalista. Fafe-rallin osallistujalista on äärimmäisen kovatasoinen, sillä viivalla ovat muun muassa rallin MM-sarjasta tutut Craig Breen, Mads Östberg ja Hayden Paddon. Lindholm kuitenkin suunnittelee pysyttelevänsä MM-sarjan puolella.

– En ole koskaan nähnyt niin montaa R5-autoa ilmoittautuneena kisaan, mitä nyt on Fafen rallissa mukana. Hauska nähdä, että siellä on myös WRC-kuskeja seassa. Se on kovatasoinen sarja eritoten tänä vuonna. Voisi jopa miettiä ajavansa sielläkin, Lindholm summaa.

– Kaikki on aina mahdollista. Kaikkea voi tehdä, jos vain on budjettia. MM-rallit ovat niitä kisoja kuitenkin, missä me haluamme pysyä ja saada ralleista kokemusta. Ehkä kuitenkin tullaan pysymään sillä puolella.

Isoin haave Lindholmilla on nousta lähivuosina Rally1-auton rattiin. Paikkoja on kuitenkin tarjolla rajoitetusti, eivätkä pelkät näytöt oikein tahdo riittää ajopaikkaan huipulla. Lindholm korostaa, että vain yhden rallin takia ei ykköskaliiberin autoa edes kannata vuokrata.

– Kyllä se näin on. Usein jos sinne lähtee yhden kisan taktiikalla, niin se on vähän kuin pelaisi upporikasta tai rutiköyhää. Onnistumisen mahdollisuus on aina pieni. Ja sitten kun ei onnistu, niin siitä reissusta ei ole mitään iloa. Pitäisi saada kattavampi ohjelma. Ajetaan nyt ainakin tämä kausi suunnitelmien mukaan ja koetetaan sitten viimeistään ensi vuonna tehdä se steppi, Lindholm suunnittelee.

Katso alapuolelta Emil Lindholmin haastattelu.

Lue myös nämä