Quantcast

Suomalaisella rallimestarilla mielenkiintoinen projekti liettualaistiimin kanssa

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjassa kolmantena olevan Teemu Asunmaan piti osallistua tulevana viikonloppuna ajettavaan Tshekin EM-ralliin liettualaisen Pro Racing-tiimin Skoda Fabia R4:lla. 

Asunmaa kuitenkin tiedotti keskiviikkona Facebookissa, että kisa jääkin välistä. Rallit.fi otti selvää, mistä oikein on kyse.

– Ihan tarkkaa syytä en tiedä, mutta ilmeisesti Orecalta oli tulossa osia paikan päälle liian myöhään. Siinä olisi jäänyt testit välistä. Juuri se testaaminen on tässä vaiheessa tärkeintä, joten en olisi tässä tapauksessa itsekään halunnut lähteä reissuun, Asunmaa kertoi Rallit.fille.

– Toki rallissakin voi jotain testata, mutta tuossa kisassa on niin pitkät lenkit, että ei se oikein olisi palvellut. Sain kyllä asiasta vihiä jo viime perjantaina, mutta nyt se sitten varmistui tässä alkuviikosta.

Asunmaa pääsee kuitenkin pian ajamaan Fabia R4:lla, joka pohjautuu siis Orecan Rally2 Kit -pakettiin. Alavutelainen on mukana Liettuan kansallisen sarjan kisassa Elektrėnai-rallissa syyskuun puolivälissä. Projektina liettualaistiimin auton kehittäminen on ollut Asunmaalle mieleinen.

– Testiä on ajettu jotain seitsemän tai kahdeksan päivää. Sen lisäksi yhdessä sorarallissa olimme Liettuassa nolla-autona ja sitten oli se Puolan kisa, joka päättyi ykköspätkällä pusikkoon, viisinkertainen Suomen mestari Asunmaa summaa.

– Projekti on ollut mielenkiintoinen. Käytännössä testaaminen ja se, mitä autolle pitää tehdä, on ollut minun harteillani. Minä olen pyytänyt muutoksia esimerkiksi iskareihin, ja tiimi on hommannut osat sekä tehnyt muutokset.

Pro Racing -tiimillä on useampi vastaavanlainen auto. Asunmaan mukaan homma ei ole vielä likimainkaan paketissa. Suomalaiskuskin tehtävänä on kehittää kilpurista mahdollisimman kilpailukykyinen.

– Tällä hetkellä näyttää, että hommat jatkuvat sen osalta syksyllä ja ensi vuonna. Heillä on päätavoitteena ajaa asiakkaiden kanssa EM-sarjassa, kuten he ovat tehneet Mitsuilla aiemmin. Tuntuu, että tiimi on tosissaan tämän projektin kanssa, Asunmaa sanoo.

– Seuraava steppi on tehdä autosta kansallisiin sarjoihin kuten Puolaan, Viroon, Liettuaan ja Latviaan viritetympi versio, jossa on parempi moottori ja muitakin parannuksia. Siellä voi vähän vapaammin laittaa autoa. He ovat jo myyneet näitä autoja, sillä viimeksi kun kävin, niin siellä oli 5 runkoa maalattuna ja osiakin paikoillaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat