Quantcast

Suomalaisella ralli-ikonilla todella surkea kauden alku – ”Eipä tälle mitään voi”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon pistesaldo näyttää pyöreää nollaa myös kauden toisen SM-osakilpailun jälkeen.

Kauden avausralli Rovaniemellä jäi Salolta kesken nuottivirheen vuoksi, ja myös Mikkelissä tänä viikonloppuna ajettu SM-ralli päättyi keskeytykseen.

Salo kilpaili ensimmäistä kertaa uuden kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa. Parivaljakon osalta Vaakuna-ralli tuli päätökseensä neljännellä erikoiskokeella.

– EK4:n alku oli sellaista todella kapeaa tietä. Tiesin edellisvuosista, että kyseisen tien reunoilla on paljon maakiviä. Yhdessä mutkassa sitten auton perä karkasi irtolumelle ja penkalle, ja juuri sen lumireunan alla oli kivi, joka osui automme takavanteeseen, Salo kertasi tiedotteessa.

– Osuman seurauksena alatukivarren pultti pyöränripustuksesta katkesi, takapyörä taittui automme alle ja kisamme oli sitten siinä.

Lue myös: Emil Lindholmille SM-rallin voitto komealla suorituksella – Nikara menetti kolmossijan päätöspätkällä

Skoda-kuljettaja Salo oli menettänyt aikaa jo perjantai-illan yleisöerikoiskokeella pyörähdyksen takia.

– Perjantai-iltana menin pölhö spinnaamaan. Yritin ehkä vähän liikaa ja pyörähdettiin, jossa meni aika paljon aikaa. Lauantaina ajo maistui, mutta ei kun ei. Eipä tälle voi mitään. Joensuussa seuraavaksi uudestaan, Salo totesi.

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Joensuun ympäristössä.

Lue myös: Emil Lindholm tärkeä voitto alla MM-ralliin – ”Mitään ei saa ilmaiseksi”

Tällä kaudella SM-sarjassa ajetaan vain kuusi osakilpailua, ja Salo on pudonnut jo tässä vaiheessa toivottoman kauas sarjaa johtavasta Teemu Asunmaasta. Viime kauden mestaruutta puolustava Asunmaa oli ykkönen kauden avauskisassa Rovaniemellä ja toinen Mikkelissä.

Asunmaalla on kasassa 52 pistettä. Mikkelin SM-rallin voittanut Emil Lindholm on kerännyt 45 pistettä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat