Quantcast

Suomalainen WRC-tähti into piukeana, kun pitkä ajotauko vihdoin päättyy – ”Täydellinen tapa lämmitellä ranteita”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Esapekka Lappi pääsee ensi kertaa tositoimiin sitten maaliskuun Meksikon MM-rallin, kun mies nähdään ensi viikon lauantaina ajettavassa pienoisrallissa Jämsän seudulla. 

Autourheilukerho Jämsän Äijät vastaa kolmen erikoiskokeen pienoisrallin järjestelyistä. Lapin alla on Janne Tuohinon yrityksen JanPro Racingin omistama Ford Fiesta WRC. Vaikka kyseessä ei ole M-Sportin kalusto, on Lapin kannalta äärimmäisen tärkeää, että mies pääsee hakemaan tuntumaa ajamiseen.

Katso alta Esapekka Lapin haastattelu parin viikon takaa. Tuolloin Jämsän rallista ei ollut miehen osalta vielä mitään tietoa. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,344805″ ap mute]

 

Lappi pelkäsi vielä muutama viikko sitten, että hän pääsee ajamaan vain yhden päivän testit Englannissa ennen syyskuun alun Viron MM-rallia.

– Tositoimista on vierähtänyt jo todella pitkä aika. Odotan innolla, että pääsen taas ajamaan. Olen kaivannut sitä tunnetta, kun on ratin takana. Tämä ralli antaa meille täydellisen mahdollisuuden ajaa täysillä maailman parhailla sorapätkillä, Lappi hehkuttaa.

– Tänä on oikeastaan täydellinen tapa lämmitellä ranteita ennen kuin kausi alkaa uudestaan. Tavoitteena on päästä taas vauhtiin ennen kuin Viron MM-ralli alkaa syyskuun alussa.

M-Sport on ainoa tiimi, joka ei ole vielä päästänyt tehdaskuskejaan irti koronatauon jälkeen. Virus aiheutti brittitiimille taloudellisia ongelmia, joiden myötä testiaika on jäämässä huomattavasti pienemmäksi kuin kilpailijoilla Hyundailla sekä Toyotalla.

– On hienoa nähdä Esapekka taas Ford Fiesta WRC:n ratissa. Tiedän, että hän on kaivannut ajamista. Voin vain kuvitella, mikä fiilis hänellä tulee olemaan. Tämä miniralli on täydellinen tapa aloittaa valmistelut kohti Viron MM-osakilpailua, M-Sportin tallipomo Richard Millener toteaa.

– On iso kunnia, että meidän palveluita on pyydetty yhdelle M-Sportin tehdaskuskeista. On fantastista saada Esapekka ja Janne (kartanlukija Ferm) meidän autoomme. Lupaamme tehdä parhaamme, että he saavuttavat omat tavoitteensa, Janne Tuohino puolestaan summaa.

Lappi on mukana myös myöhemmin ensi viikon lauantaina järjestettävässä Suomen MM-rallin digitaalisessa haastekisassa, jonka järjestää AKK. Mukana ovat myös toinen M-Sportin suomalaiskuski Teemu Suninen sekä Toyotan Kalle Rovanperä.

Ensi viikolla oli määrä ajaa Suomen MM-ralli, mutta osakilpailu peruttiin koronaviruksen takia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat