Suomalainen WRC-tähti idolinsa Kimi Räikkösen jalanjäljissä Monzaan – ”Uskon, että voin olla nopea”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen odottaa vesi kielellä joulukuulle suunniteltua Monzan MM-rallia. 

Suninen aloitti uransa ratapuolella, joten siinä mielessä Monzan osakilpailun pitäisi sopia jokelalaiselle erinomaisesti. Monzassa iso osa pätkistä ajetaan ainakin osittan F1-radalla.

– Odotan innolla Monzan kisaa. Ajoin siellä Rally Show´n vuonna 2018. Se oli yksi parhaiten järjestetyistä tapahtumista ralliautoilla, Suninen toteaa Dirfishin sivuilla.

– Toki se on nyt eri juttu, sillä se show ei ollut kunnon rallia. Tunnelma oli kuitenkin loistava ja tapahtuma oli hienosti järjestetty. Meillä oli pätkä aina parin kolmen tunnin välein, joten ehdimme hyvin tehdä säätöjä ja huomioida faneja, Suninen jatkaa muisteloitaan.

Lue myös: Vihdoin! Fordin suomalaisille WRC-kuskeille luvattiin testiaikaa

Pikku poikana Sunisen suurin idoli oli edelleen formulasirkuksessa mukana oleva Kimi Räikkönen. Suninen niitti menestystä karting-radoilla, mutta kun oli aika siirtyä isompiin sarjoihin ja autoihin, oli budjetti yksinkertaisesti liian suuri.

– Kun minä olin nuori, niin kyse oli tietenkin Kimistä. Seurasin aina Kimiä ja formuloita. Halusin olla kilpa-ajaja radalla, Suninen sanoo.

– Kartingissa yksi parhaista jutuista oli vesisade. Nautin siitä eniten. Oli hauskaa, kun karting-auto liukui ympäriinsä. Minulla on taustaa rata-ajosta, joten on hienoa päästä taas ajamaan radalle.

Lue myös: Viikko unta putkeen ja takaisin sorvin ääreen – Monzan MM-rallin järjestäjillä valtava työtaakka

Suninen uskoo, että nykyisillä WRC-autoilla kilparadalla ajaminen tulee olemaan mahtavaa.

– Varsinkin näillä autoilla ajaminen tulee olemaan hienoa. Nykyisillä autoilla voi todella ajaa myös radalla, koska aeroa ja voimaa on niin paljon. Sen voi ihan tuntea kilparadalla. Uskon, että voin olla nopea Monzassa. Toivon, että voin käyttää siellä vanhoja taitojani, Suninen summaa.

Sunisen lapsuuden idoli Räikkönen voitti ainoan mestaruutensa vuonna 2007. Tuolloin 13-vuotias Suninen ajoi kartingia ja haaveili formulaurasta. Mestaruuskaudellaan Räikkönen ajoi Monzan radalla kolmanneksi. Nähtäväksi jää, pystyykö Suninen kirkastamaan tätä sijoitusta joulukuussa, joskin toisessa MM-sarjassa.

 

 

Lue myös nämä