Quantcast

Suomalainen rallitoivo huippukalustolla Sardinian MM-ralliin

Hallitseva rallin juniorien maailmanmestari Sami Pajari osallistuu Sardinian MM-ralliin WRC2-luokassa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen ajavat 2.-6. kesäkuuta kaasuteltavassa Sardinian osakilpailussa Toksport-tiimin Skoda Fabia Rally2 EVO -kilpurilla.

Saksassa päämajaansa pitävä Toksport WRT on suomalaisille tuttu esimerkiksi Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen tiiminä MM-sarjassa ja viime kaudella norjalainen Andreas Mikkelsen ajoi tiimin kalustolla mestaruuteen niin MM- kuin EM-sarjassakin.

Pajarille kyseessä on ensimmäinen kilpailu tehokkaammalla nelivetokalustolla MM-tasolla. Talvella Riihimäellä Pajari ja Mälkönen debytoivat SM-tasolla jo hieman iäkkäämmällä R5-luokitellulla Ford Fiestalla neljänneksi. Sardinian kuumuudesta Pajarilla on kokemusta toissa kaudelta JWRC-sarjasta.

Sardinian MM-ralli ei kuulu Pajarin pääsarjan JWRC-luokan ohjelmaan, joten suomalaistoivo hakee kisasta ajokokemusta WRC2-luokasta.

– Kuumahan siellä varmasti on kesäkuussa, viimeksi ajettiin siellä lokakuussa 2020 ja silloinkin tarkeni hyvin. Iso ralli, tehokas auto, odotan todella innolla ensimmäistä Rally2-kilpailuani MM-tasolla, Pajari hehkuttaa.

– Tulostavoitteita en kilpailuun aseta, mutta totta kai mielelläni näkisin vauhdin ja kokemuksen lisääntyvän kilpailun aikana ja sen myötä toivottavasti saadaan muutamia hyviä erikoiskoeaikoja. Autoon pääsen käsiksi kilpailuviikon maanantaina Sardiniassa, jolloin ajamme testit, Pajari jatkaa.

Sami Pajari pääsee huippukalustolla Sardinian sorateille.

Pari viikkoa ennen Sardiniaa Pajari kilpailee JWRC-sarjan puolella Portugalissa Ford Fiesta Rally3-ajokilla. Fordilla kilpaillaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti MM-pisteitä tavoittelemassa niin JWRC kuin Rally3-sarjankin puolella.

– Ihan kiva että osuu pari Etelä-Euroopan kisaa peräkkäin, jotta saa hyvän tuntuman sorakisoihin. Vaikka tokikin sora on hyvinkin eri tyyppistä kuin vaikkapa Virossa tai Suomessa. Loppukauden osalta on suunnitteilla lisää Rally2-kilpailuja, mutta niiden osalta suunnitelmat eivät ole vielä täysin valmiit, tiivistää Pajari.

Lue myös nämä

  • Uusimmat