Quantcast

Rallin MM-sarjan suomalaismestari loikkaa huippunimien joukkoon – ”Voi olla tasoltaan kovempi kuin WRC-luokka”

Lauri Joonan alkuvuoteen ei ole mahtunut mitään muuta kuin rallia. Ja kiirettä pitää edelleen.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona on ottanut uuden askeleen urallaan, sillä tänä vuonna hän kilpailee Rally2-luokituksen Skoda Fabialla rallin SM-sarjassa ja myös muutamissa MM-ralleissa. Joona, 26, aloitti kautensa ajamalla kolmanneksi Tunturirallissa tammikuun puolivälissä.

Tunturin jälkeen Joona suuntasi Monte Carlon MM-ralliin, jonka hän kävi nuotittamassa tulevia vuosia silmällä pitäen. Tulevana viikonloppuna sastamalalainen starttaa puolestaan Kuopion SM-ralliin ja viikkoa myöhemmin Ruotsin MM-rallin WRC2-luokan kilpailuun.

– Tunturissa uskalsin jo laittaa autoa enemmän poikittain ja ajaa määrätietoisesti niin kuin tuollaisella autolla pitää ajaa. Mutta paljon löytyi vielä paikkoja, joissa nostelin turhaan ja olin liian varovainen, Joona kertoo Rallit.fille.

– Tämä on ennen kaikkea oppikausi, mutta varmasti kauden mittaan saamme nostettua vauhtia. Kesä on aina ollut se helpompi minulle, joten silloin viimeistään yritän päästä mukaan kärkikamppailuihin. Koetetaan nyt opiskella mahdollisimman paljon autoa.

Ruotsin MM-rallin lisäksi Joonan kalenteriin ei ole vielä lukittuna muita MM-osakilpailuja. Todennäköisesti Joona nähdään Skodan ratissa myös Suomen MM-rallissa ja kenties parissa muussa kisassa.

Joonan ralliuraa rakennetaan maltilla ja tarkkaan harkiten.

– Yritämme saada järjestettyä varmaankin kolme tai neljä MM-rallia. Katsotaan, mihin budjetti venyy – muusta se ei ole kiinni.

– Koetetaan saada vähän erilaisia kilpailuja, jotta saisin kokemusta WRC2-luokkaan. Olisin sitten valmiimpi sitä luokkaa varten, eikä tarvitsisi lähteä sinne kylmiltään tietämättä, mihin auto taipuu, Joona sanoo.

Joona saavutti viime vuonna rallin MM-sarjan WRC3-luokan mestaruuden Ford Fiesta Rally3 -autolla. WRC3-luokka ei juurikaan saa näkyvyyttä, mutta Joonalle mestaruus merkitsi paljon tulevaisuuden kannalta.

– Olemme sen jälkeen saaneet pari uutta sponsoria ja luotua luottoa yhteiskumppaneihin. Vanhatkin yhteistyökumppanit ovat lähteneet innolla mukaan uuteen kauteen.

Tulevan viikonlopun Kuopion SM-rallissa Joona saa lisää tärkeää kokemusta Skodasta ennen Ruotsin talvirallia. Uumajan seudulla on luvassa kovat kapinat, sillä osallistujalistalla on tukku huippunimiä: Oliver Solberg, Ole Christian Veiby, Emil Lindholm, Teemu Suninen, Jari Huttunen, Sami Pajari ja Nikolai Grjazin muiden muassa.

– Kun on katsonut WRC2-luokan osallistujalistaa, niin tänä vuonna se voi olla tasoltaan jopa kovempi kuin WRC-luokka. Ruotsissa on niin paljon autoja ja kovia kuskeja, että Kuopio tulee ihan tarpeeseen. Koetetaan kerätä sieltä mahdollisimman hyvä oppi talteen.

Katso alta, mitä Ruotsin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat