Quantcast

Suomalainen rallilupaus valitsi harvinaisen reitin – ”Tämä sarja huomataan maailmalla”

Aki Sahila
Aki Sahila. Kuva: Bastien Roux
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mänttäläisen Aki Sahilan ralliura jatkuu Ranskan Peugeot 208 Cupissa tutulla Sainteloc-tiimin kalustolla. Nyt kolmanteen kauteensa Ranskassa starttaavalle Sahilalle jo ennestään tutussa sarjassa jatkaminen oli selkeä valinta.

– Tämän kauden suhteen ei paljoa mietitty eri vaihtoehtoja. Peugeot 208 Cupissa ollaan nyt kaksi vuotta ajettu, joten enemmän tai vähemmän harjoituksen piikkiin on vielä mennyt. Nyt kuitenkin uskotaan, että pystytään ajamaan jo ihan kärkisijoistakin, Sahila selvittää.

Sahila aloitti kilpailemisen Suomessa vuonna 2015, jolloin hän nappasi Future Cup -asvalttisprintsarjasta heti mestaruuden. Tämän jälkeen rallipoluille siirtynyt nuorukainen on kilpaillut vuoden 2016 Autoglym-rallia lukuun ottamatta pelkästään Ranskassa. Suomalaiselle rallilupaukselle harvinainen urapolku on ollut kuitenkin luontevin.

– Ajateltiin oikeastaan, että kokeillaan nyt vähän erilaista taktiikkaa. Tämä sarja huomataan kuitenkin hyvin maailmalla. Kyllähän Suomessa on haastavia ja hienoja sorateitä, mutta sieltä ei saa ollenkaan asvalttikokemusta.

Jos kaksi ensimmäistä vuotta on mennyt lähinnä opetellessa ja kokemusta kartuttaessa, on Sahilalla alkavaan kauteen nyt entistä korkeammat odotukset.

– Nyt alkaa vasta oikein kunnon kilvanajo. Vieläkään ei tietty kovin paljon kokemusta ole, mutta siitä on varmasti hyötyä, että melkein kaikki tulevat kisat on jo kahteen kertaan ajettu.

– Heti alusta asti lähdetään vetämään täysiä. Yhtään ei ole varaa antaa siimaa, kun näytti olevan aika kokeneita pareja viivalla. Joka tapauksessa sarjan voitosta lähdetään taistelemaan, Sahila lataa luottavaisena.

Viime kaudella jo yhden podiumsijoituksen napannut Sahila on kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa valmistautunut kauteen hiomalla nuottia kotimaassa. Kaksikko myös ajoi onnistuneen testipäivän kuluneella viikolla Ranskassa Sainteloc-tiimin järjestämänä.

– Keskiviikkona ajettiin hyvät ennakkotestit tutussa paikassa ja kilometrejä tuli kivasti plakkariin. Pieniä muutoksia on tullut autoon ihan sääntömuutostenkin takia, mutta niihin en sen kummemmin ole perehtynyt. Talli kyllä tietää mitä osia siellä saa käyttää. Totta kai itsekin tässä alkaa pikkuhiljaa oppimaan enemmän auton säätämisestä. Se on tärkeä osa rallia, sillä pienillä jutuilla voi saada paljon aikaan.

Seitsemän osakilpailua käsittävä sarja pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna, kun Rallye Terre des Causses kilpaillaan Lounais-Ranskan soralla.

– Tässä rallissa pysyy tiet parhaimmassa kunnossa muihin sorakisoihin verrattuna, joten olen kyllä tykännyt. Ei ole sellaista pöperöä, vaikka sadetta viime vuosien tapaan on taas luvattukin, Sahila kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat