Quantcast

Suomalainen rallilupaus debytoi Virossa sunnuntaina – ”Pari kertaa olen katselureissuilla ollut”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan JWRC-osakilpailuun valmistautuva suomalaiskaksikko Sami Pajari – Marko Salminen matkaavat viikonlopuksi Viroon kilpailemaan.

Monien MM-sarjan kuskien tavoin Võrun ympäristössä ajettavan  Lõuna-Eesti Rallin ajamisella tavoitellaan maksimaalista iskukykyä pari viikkoa myöhemmin ajettavaa Viron MM-rallia varten.

Viron MM-rallin keskuspaikkana syyskuun alussa on Tartto, josta reitti suuntautuu etelään juurikin Võrun kaupungin suuntaan, joka sijaitsee 70 kilometriä etelämpänä. Rallien reitit ovat siis melko liki toisiaan, joten tiestöissä ei ole isoja eroja.

Lõuna-Eesti Ralli oli alun perin kaksipäiväinen kilpailu, mutta koronapandemia pakotti kilpailunjärjestäjän perumaan lauantaille kaavaillut yleisöerikoiskokeet. Näin ollen kilpailu ajetaan yksipäiväisenä vain sunnuntaina. Luvassa on kuitenkin mukavat kahdeksan erikoiskoetta, joiden  yhteispituus on reilu 100 kilometriä.

Baltialaiseen tiestöön kaksikko kävi jo heinä-elokuun vaihteessa Liettuassa hakemassa tuntumaa, mutta silloin kilpailu jäi harmittavasti kesken jälkimmäisenä kisapäivänä vetoakselin katkettua luokan kärkipaikalta.

– Tekniikka on jälleen käyty kaikin puolin läpi, molemmat vetoakselit uusittiin ja vielä kisaviikon torstaina otettiin parinkymmenen kilometrin testi, jotta kaikki olisi kunnossa viikonlopuksi. Perjantaina aamulla suunnataan lautalla etelänaapuriin, kertoo Pajari kisaviikon kuulumisiaan.

Varsinaisia tulostavoitteita kilpailussa ei ole, nuotituksen ja kilpailukilometrien osalta pyritään saamaan tiestöstä kaikki hyödyllinen opiksi tulevaa Viron MM-rallia varten ja optimoimaan auton säädöt.

– Virossa ei ole aiemmin tullut kilpailtua, pari kertaa olen katselureissuilla ollut. Hyvää kisafiilistä vahvistaa se, että, Teemut Suninen ja Asunmaa lienevät samassa huoltopilttuussa kanssamme, joten siinä voidaan hyvin porukassa analysoida, jos reitillä jotakin mieltä askarruttavaa vaikkapa nuotituksessa ilmenee, päättää Pajari.

Pajari – Salminen kaksikko starttaa kisaan Ford Fiesta R2T19-ajokilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat