Quantcast

Suomalainen rallikonkari vahvisti – ura jatkuu ensi kaudella

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juha Salo ja kartanlukija Mikko Markkula sijoittuivat seitsemänneksi SM-kauden päättäneessä Kokkolan SM-rallissa. SM1-luokan loppupisteissä Salo oli neljäs.

Salo ei voinut olla täysin tyytyväinen kilpailuunsa Kokkolassa.

– Vaikeata oli viimeisenäkin päivänä. Tein rengasvalinnan hieman riskillä sääennustuksiin perustuen, mutta rallin aikana oli koko ajan 5-7 astetta ennakoitua kylmempää. Aika luistelua, mutta itsehän päätökseni tein, Salo totesi tiedotteessaan.

– Vasta sunnuntain viimeinen erikoiskoe ajettiin sellaisissa lämpöolosuhteissa, jollaista alueelle viikolla povattiin. Se (rengaspäätös) oli täsmävalinta oletettuun lämpötilaan ja tien pintaan, mutta tällä kertaa en valintani suhteen onnistunut.

Skoda-kuljettaja Salo on voittanut pitkällä urallaan kymmenen Suomen mestaruutta. Kauden alussa 45-vuotias konkari saalisti kaksi kakkossijaa, mutta SM-mitalisijat karkasivat kesäkauden kisoissa.

– Lopputulos oli nyt tämä. Seitsemäs sija täällä Kokkolassa ja SM-pisteiden neljäs eivät tietysti tyydytä ja ne eivät ole sitä, mitä kaudelta lähdimme hakemaan. Tein kesällä ajovirheitä ja eilen (lauantaina) ajovirheen, ja ne maksoivat sijoituksia ja pisteitä.

– Taso SM1-luokan kärjessä on niin kova, että menestymiseen tarvitaan täydellinen onnistuminen. Ennen ajoimme sekunneista, nyt sekunnin kymmenyksistä.  Marginaalit ovat pienet. Paketti pitää olla täydellisesti kasassa eikä sinnepäin. Hanskalla ei enää virheitä paikata, Salo muistutti.

Salo vahvisti samalla, että ralliura jatkuu vuonna 2022.

– Kaikille yhteistyökumppaneille sekä mukana olleille suuri kiitos. Nyt lähdetään kasaamaan ensi kautta ja yritetään saada palapeli ennen kauden alkua valmiiksi, jotta olisimme jälleen viivalla taistelemassa voitoista, Salo paalutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat