Sunnuntain rallikatsaus: Lefebvre, Kreim ja Al-Attiyah ajoivat voittoihin

Stephane Lefebvre
Stephane Lefebvre. Kuva: @World/Citroen Racing

Viikon päätteeksi on hyvä hieman tutkailla, miten Euroopassa ja sen ulkopuolella on kurvailtu kansallisissa rallisarjoissa. Merkittävin uutinen lienee eilinen Kris Meeken keskeytys Belgian rallisarjaan kuuluvassa Condroz-rallissa lauantaina.

Meeke jäi Skoda Fabialla tien sivuun moottorivian vuoksi. Rallin MM-sarjasta niin ikään tuttu Stephane Lefebvre kuitenkin onnistui paremmin. Ranskalainen Citroen-kuski nappasi Condroz-rallin voiton 14,2 sekunnin erolla ennen belgialaista Skoda-kuskia Adrian Fernemontia.

Lefvebrelle ja varsinkin Citroenille voitto tekee hyvää, sillä C5 R5:lla ei ole vielä liiemmin kisojen voittoja juhlittu.

Condroz-rallissa nähtiin myös todella surullinen tilanne lauantaina kuudennella erikoiskokeella, kun belgialainen kartanlukija Rik Vanlessen menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin. Vanlessen istui viimeiseksi jääneessä kilpailussa maanmiehensä Steve Matternen kyydissä Skoda Fabia R5:ssa.

Kilpaa on ajettu myös Saksassa, jossa reilun 150 ek-kilometrin Lausitz-rallin voiton vei EM-sarjastakin tuttu nimi Fabian Kreim Skodallaan. Isäntämaalle kaksoisvoiton varmisti Boxbergin kaupungin ympäristössä ajetussa sorarallissa niin ikään Skodalla ajava Matthias Kahle. Kolmanneksi sijoittui tsekkiläinen Ford-kuski Jaroslav Orsak.

Myös Lähi-Idässä on ajettu kilpaa. Rallin MM-sarjassa nähty ja varsinkin kestävyyskisoista tuttu Nasser Al-Attiyah vei nimiinsä Kuwait International -rallin Ford Fiestallaan. Vajaan 200 ek-kilometrin kilpailussa toiseksi sijoittui Mitsubishi Lancerilla ajava Meshari Al-Thefiri, joka kuitenkin jäi rankassa kisassa voittajasta yli 12 minuuttia.