Quantcast

Suniselle oppia Meksikon MM-rallissa – sai iloisen yllätyksen kisan jälkeen

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula selviytyivät Meksikon MM-rallin maaliin kilpailun 12. sijalla. Sijoitusta tärkeämpää oli oppi, jonka Suninen suunnittelee siirtävänsä tuleviin koitoksiin.

M-Sportin kolmatta Ford Fiesta WRC -autoa Meksikossa ohjastanut Suninen lähti kilpailuun täsmällisin tavoittein. Miehen aikomuksena oli vertailla vauhtiaan kokeneempien tallikavereidensa menoon, ja sen hän myös teki.

Perjantain lyhyellä asvalttierikoiskokeella Suninen ylsi jopa pohja-aikaan, mutta muilla erikoiskokeilla hän keskittyi vain oppimiseen ja auton pitämiseen tiellä.

Jousitusrikko keskeytti matkan perjantai-iltapäivänä, minkä jälkeen matka jatkui kaksi jälkimmäistä kisapäivää ralli2-säännöllä.

– Tässä kisassa tuli paljon oppia. Vaikka lopputulos ei ollut mikään paras mahdollinen, niin jotkin hyvät erikoiskoeajat kyllä lämmittävät mieltä. Täytyy nyt vain katsoa tilannetta tiimin kanssa tarkemmin ja valmistautua seuraaviin kisoihin.

Sunisen ensimmäinen analyysi oman tuloskunnon parantamiseen koskee juuri tarkkaa auton hallintaa ja kovalla pohjalla pysymistä, mikä on soraralleissa ehdoton edellytys menestykseen.

– Se tulee siitä, että pystyy pitämään puhtaan ajolinjan. Jos linja valuu leveäksi, ei edes WRC-auton voima riitä siihen, että erikoiskoeaika olisi silti hyvä. Argentiinassa koetamme saada ehdottomasti hyvän kisan aikaiseksi.

Seuraavaksi Suninen kilpailee huhtikuun lopussa ajettavassa Argentiinan MM-rallissa, jonka tiimi vahvisti miehen kalenteriin vasta Meksikossa. Argentiina ei kuulunut Sunisen alkuperäiseen kahdeksan rallin WRC-ohjelmaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat