Suniselle jäi kaksijakoiset tuntemukset Sardinian MM-rallista

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Teemu Suninen ei voinut olla täysin tyytyväinen urakkaansa sunnuntaina päättyneessä Sardinian MM-rallissa. M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja sai kilpailusta yhden MM-pisteen sijoituttuaan kymmenenneksi haastavassa sorakilpailussa.

Suninen näytti loistavaa vauhtia perjantaina, mutta harmillinen ulosajo pudotti jokelalaisen palkintokorokekamppailusta. Lauantaina ja sunnuntaina Suninen ajoi varmasti ja toi Ford Fiesta WRC -autonsa ehjänä maaliin.

– Fiilikset ovat hieman kaksijakoiset. Perjantaina meillä oli todella vahvaa suorittamista ennen ulosajoa. Olimme kiinni palkintopallisijoissa, mutta sitten teimme arviointivirheen ja ajoimme liian kovaa mutkaan.

– Sen jälkeen oli vaikeuksia löytää hyvää ajorytmiä, koska oli pakko ajaa varovaisesti ja tuoda auto maaliin ilman isompia murheita. Hyvän rytmin löytäminen oli vaikeaa, sillä nämä autot on tehty ajettavaksi kaasu pohjassa, Suninen kertasi kisaviikonloppuaan.

Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kannalta tärkeää oli se, että he pääsivät ajamaan käytännössä kaikki erikoiskokeet kisavauhtia.

– Saimme hyvin kokemusta tästä kilpailusta ja paljon tietoa näistä pätkistä. Ensi vuonna on paljon helpompi lähteä tähän kisaan, Suninen painotti.

Seuraavan kerran Suninen kilpailee heti seuraavassa MM-osakilpailussa Suomessa. Viime vuonna Suninen kamppaili tosissaan palkintosijasta Keski-Suomen sorateillä ja sijoittui lopulta neljänneksi.

– Nyt saatan ehtiä viettämään muutaman päivän lomaa, mutta aika nopeasti täytyy palata sorvin ääreen. Itsellä on kova motivaatio saada hyvä tulos Suomesta ja ainakin haastaa tiimikaverit. Saatamme pystyä ajamaan jopa voitosta. Olisi hienoa päästä palkintokorokkeelle Suomessa, Suninen suunnitteli.

Suomen MM-osakilpailu ajetaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä