Quantcast

Suninen opetteli erikoiskokeita Meksikossa – ”Oli hankala löytää tunnetta ajamiseen”

Teemu Suninen Meksikossa. Ehkä ensi vuonna Chilessä?. Kuva: @World.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen jatkoi erikoiskokeiden opettelua lauantaiaamuna Meksikon MM-rallissa. Suninen takoi tasaisesti erikoiskoeaikoja sijoille 7-9, mutta ei ollut aivan tyytyväinen omaan menoonsa.

Lauantaiaamun erikoiskokeet tiedettiin vaikeiksi. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula ottivat päivään samanlaisen asenteen kuin perjantainakin. Virheetön ajo ja oppi erikoiskokeista olisi paras palkinto rallista.

Toki Suninen yritti, mutta jätti suurimmat riskit suosiolla käyttämättä. Se takasi matkan jatkumisen ja perimmäisen tavoitteen täyttymisen.

– Oli hankala löytää oikeaa vauhtia ja tunnetta ajamiseen. Välillä tuntui, että ajoin paikkoihin vähän liian hiljaa, ja sitten toisella kertaa vauhtia oli liiaksi. Sellainen tasainen ajo jäi uupumaan. Luottamusta ajamiseen ei oikein saanut.

Suninen analysoi eron kärkeen, ja vaikkapa tallikaveriin, hallitsevaan maailmanmestariin Sébastien Ogieriin tulevan ratin ja penkin välistä, mutta myös auton täydellisestä käteen istuvuudesta.

– Se ero tulee pikkujutuista. Täytyy nyt huollossa miettiä, mitä voisi tehdä toisin. Erikoiskokeilla häviää äkkiä paljon aikaa, jos kaikki ei ole sataprosenttisesti linjassa.
Koetetaan kuitenkin iltapäivästä vähän kovempaa ajoa, Suninen suunnitteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat