Suninen myönsi tylyn faktan – ”Kärkeen ei vain kerkeä”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford World Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna Jyväskylän MM-rallissa säväyttänyt Teemu Suninen ei ole tällä kertaa yltänyt samalle tasolle. Toisaalta myös koko Fordin tiimi on ollut pahasti yössä Keski-Suomen sorateillä.

Jokelalainen on 15 ajetun erikoiskokeen jälkeen kisassa kuudentena liki puolitoista minuuttia kärjen perässä. Suninen myöntää, että kehno vauhti sapettaa.

– Vauhti on kyllä pettymys. Kärkeen ei vain kerkeä. Ollaan me yritetty kaikenlaista ja varmasti yritetään lisää. Ei se kuitenkaan ole helppo homma, Suninen sanoi lauantain päivähuollossa.

– Koitetaan autoon keksiä jotain ja kuljettajaan pitää löytää myös lisää vauhtia.

Luultavaa on, että Ford antaa jossain vaiheessa kisaa Suniselle tallimääräyksen. Mestaruustaistelussa mukana oleva viisinkertainen mestari Sebastien Ogier on suomalaisen takana seitsemäntenä noin 20 sekunnin päässä. Suninen on valmis uhraamaan sijoituksensa tallin hyväksi.

– Katsotaan, miten se menee. Ainakaan hän ei ole ajamalla päässyt ohi. Se olisi tietysti hienoa, jos pystyisi hänet pitämään takana. Tässä vaiheessa olen kuitenkin valmis tekemään tiimille töitä, Suninen pyöritteli.

Lauantaiaamuna Suninen joutui taipumaan Toyotan Esapekka Lapille, joka nousi kisassa viidenneksi. Lappi ajoi kaikilla aamun neljällä erikoiskokeella Sunista nopeammin.

– Esapekka ajoi aika reilusti kiinni ja meni ohi. Keskitytään omaan ajoon ja katsotaan, mihin se maalissa riittää. Voi olla, että tiimin puolesta ruvetaan kokeilemaan testimielessä vähän jotain riskijuttuja. Kuitenkaan vauhti ei ole ollut kenelläkään tiimistä sillä tasolla, mitä oltaisiin toivottu.

Lue myös nämä

  • Uusimmat