Suninen janoaa podiumille – ”Katsotaan, mitä pomo käskee”

Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin Teemu Suninen taistelee Portugalin MM-rallissa palkintopallisijoista. Ennen viimeistä ajopäivää suomalainen on kilpailussa neljäntenä vain 4,7 sekuntia Hyundain Dani Sordon perässä.

M-Sportin ykköstykki Sebastien Ogier keskeytti jo perjantaina, joten Sunisen odotetaan tuovan tallille myös arvokkaita pisteitä valmistajien MM-sarjassa. Varmasti ajamalla hyvä sijoitus olisi taattu, mutta nuoren rallikuskin mieli janoaa korkeammalle. Tallimääräyksiä ei ole vielä tullut.

– Ei ole tietoa niistä (tallimääräyksistä). Tietysti Malcolm (Wilson) sanoo viimeisen sanan, mutta uskon, että hänkin on vähän innostunut. Jos pystyy ajamaan hyviä pätkäaikoja, niin se on aina hyvä, Suninen sanoi Rallit.fille

– Katsotaan, mitä pomo käskee. Jos ei käske mitään, niin mennään kaasu pohjassa. Ei ole uralla vielä oltu podiumilla, niin siinä mielessä tekisi mieli hyökätä.

Sunnuntaina Portugalissa ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Kruununa on kaksi kertaa ajettava Fafen erikoiskoe, jonne odotetaan saapuvan jopa 100 000 rallifania.

– Huominen on haastava päivä, kun muun muassa Fafen klassikkopätkä ajetaan kahteen kertaan. Sitä ovat pojat hinkanneet jo kymmenen vuotta. Kokemuksen puolesta ollaan vähän takana, mutta ei auta kuin painaa, Suninen sanoi.

Lue myös nämä