Suninen janoaa huipputulosta – ”Varmistelemalla ei saa kuin pahan mielen”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen on yksi ennakkosuosikeista torstaina alkavassa Suomen MM-rallissa, vaikka takana on vain seitsemän rallia WRC-luokassa.

Viime vuonna Jyväskylässä jokelalainen säväytti vasta uran toisessa WRC-kisassa taistelemalla kynsin ja hampain palkintosijasta. Lopulta Suninen joutui taipumaan neljänneksi.

24-vuotias rallilupaus ei halunnut puhua sijoitustavoitteista rallin aattona. Puheista kuitenkin paistaa läpi, että mieli halajaa jopa voittoa.

– Kovaa on lähdettävä ajamaan heti alusta saakka. Varmistelemalla täällä ei saa kuin pahan mielen. Täysillä on puskettava, Suninen kertoi Rallit.fille.

– Perjantai on tärkeä päivä. On ajettava se virheettömästi mutta kuitenkin kovaa läpi. Olisi tärkeää olla hyvissä asemissa perjantain jälkeen. Lauantai on pisin päivä ja hyvän avauksen jälkeen on mukava lähteä rakentamaan kunnon tulosta.

Suomen MM-rallin reitti on uudistunut reilusti sitten viime vuoden. Yli puolet reitistä on uutta, kun ajosuuntia on vaihdeltu ja erikoiskokeita yhdistelty. Entistä enemmän reitille mahtuu hitaita osuuksia, koska keskinopeuksia halutaan tiputtaa ilman keinotekoisia hidasteita.

Aiemmin kaudella Suninen on myöntänyt, että kehitettävää riittää juuri hitailla ja teknisillä osuuksilla. Suomea tämä ei kuitenkaan Ford-kuskin mukaan koske, sillä Keski-Suomen hidas tieosuus on monessa muussa sorarallissa nopeimmasta päästä.

– Suomen tekninen osuus ei ole sellaista tietä, mikä on minulle haastavaa. Tämä on kuitenkin yhä yksi nopeimmista ellei nopein ralli. En usko, että reittimuutokset tuovat mitään ongelmia, Suninen totesi.

– Haastavaa se kuitenkin on, kun on niin paljon uutta. Ei ihan jokaista nyppyä ja ylitystä muista ulkoa. Ei pysty ennustamaan, miten kauas hypätään ja mihin suuntaan ylitykset heittävät. Ei voi tavallaan etukäteen sanoa, miten limitillä voi eri kohdista vetää.

Suomen MM-ralli starttaa torstai-iltana ajettavalla Harjun yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat