Sumukaan ei pysäytä Tänakia – Rovanperä tykitti huikean ajan

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Ott Tänak hallitsi mestarillisesti sumuiset olosuhteet Argentiinan MM-rallin kymmenennellä erikoiskokeella.

Tänak pisti jälleen kerran kaikkia muita pataan lataamalla taululle pohja-ajan 4,8 sekunnin erolla Hyundain Thierry Neuvilleen. Erikoiskokeen lopussa sankka sumu rajoitti rutkasti näkyvyyttä, mutta sekään ei hidastanut virolaista.

– Minulla on hyvä luotto autoon. Viimeisten neljän kilometrin aikana näkyvyys oli heikko, ja se oli vaikeaa, Tänak raportoi tv-haastattelussa.

Tänak johtaa kilpailua 34 sekunnin erolla Citroenin Kris Meekeen. Neuville ajaa kolmantena 37,5 sekunnin päässä Tänakista.

Esapekka Lappi sijoittui kuudenneksi sumuisella Los Gigantesin pikataipaleella. Toyotan suomalaiskuljettaja on kokonaistilanteessa kahdeksantena puolitoista minuuttia kärjestä jääneenä.

– Aamun ensimmäinen pätkä tuli hyvin, mutta täällä menetimme paljon aikaa. Minulla ei ollut tarpeeksi luottoa, koska emme olleet aiemmin ajaneet tätä pätkää. Tässä on kyse oppimisesta, ja täällä ollaan perillä, Lappi totesi.

Skodan tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä tykitti huikean WRC2-luokan pohja-ajan, sillä hän peittosi luokkaa johtavan Pontus Tidemandin peräti 9,1 sekunnilla. Rovanperä on WRC2-luokassa toisena, mutta ero Tidemandiin supistui vain 5,4 sekuntiin.

– Sumua oli paljon, mutta ei se ollut niin paha juttu. Otimme aika varovaisesti, Rovanperä kuvaili.

Lauantaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.

 

Argentiinan MM-rallin tilanne EK10/18:
 1. Ott Tänak     Toyota 1.47.55,4
 2. Kris Meeke    Citroen   +34,0
 3. Thierry Neuville Hyundai   +37,5
 4. Dani Sordo    Hyundai   +40,2
 5. Sebastien Ogier  Ford    +55,4
 6. Craig Breen    Citroen  +1.06,4
 7. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.24,6
 8. Esapekka Lappi  Toyota  +1.28,0
 9. Elfyn Evans    Ford   +1.44,2
10. Teemu Suninen   Ford   +2.18,2
11. Pontus Tidemand  Skoda +6.59,1 (WRC2)
12. Kalle Rovanperä  Skoda +7.04,5 (WRC2)

Lue myös nämä

 • Uusimmat