Solberg nykäisi lisää eroa EM-rallissa, Heikkilä tarrasi kiinni kolmostilaan

Oliver Solberg revitteli kaksi pohja-aikaa putkeen Ruotsin EM-rallissa lauantaiaamuna.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Samalla kotikisaansa ajava ruotsalainen nykäisi lisää eroa kisan johtopaikalla Uuden-Seelannin Hayden Paddoniin verrattuna. Solbergin johtoasema on 11 erikoiskokeen jälkeen tasan seitsemän sekuntia.

– Jos olin nopein, niin sitten meni hyvin. Oli pari aika maukasta sivuluisua. Liukasta oli. Kaksi sekuntia on mitätön ero näin pitkällä pätkällä. Pitää vain jatkaa puskemista, Solberg jutteli.

– Olen pienissä ongelmissa, kun ei ole oikein pitoa ja tuntumaa autoon. En voi puskea, kun haluan, mutta parannetaan tästä. Päivä on vielä pitkä, Paddon puolestaan totesi.

Suomalaiskuski Mikko Heikkilä on tarrannut kiinni kolmanteen sijaan. Heikkilän takana vaanii kuitenkin EM-sarjaa johtava Mathieu Franceschi vain 4,4 sekunnin päässä. Kokonaistilanteessa Heikkilän ero kärkeen on 19,6 sekuntia.

– Oli kyllä todella hauskaa! Auto tuntuu täydelliseltä. Siihen ei tarvitse tehdä mitään. Lopussa oli aika liukasta, Heikkilä nautiskeli.

Heikkilän tavoin Toyotan Rally2-autolla ajavalla latvialaiskuljettaja Martins Sesksillä oli ongelmia aamun avauspätkällä, kun kilpuri sammui useampaan kertaan. Samalla Sesks tippui tuloksissa seitsemänneksi norjalaiskaksikko Fran Tore Larsenin ja Mads Östbergin taakse.

– Emme tiedä yhtään, mitä siellä tapahtui. Auto sammui joka kolmannella jarrutuksella. Se saa olon aika hermostuneeksi, koska näillä pätkillä ei ole varaa virheisiin. Vieläkin tuntuu, että auto on lähellä sammua, Sesks ihmetteli.

Ruotsin EM-rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Ruotsin EM-rallin tilanne EK11/17:

SijaKuljettajaTalliAika
1. Oliver SolbergSkoda54.01,2
2.Hayden PaddonHyundai+7,0
3.Mikko HeikkiläToyota+19,6
4. Mathieu FranceschiSkoda+24,0
5.Frank Tore LarsenVW+34,1
6.Mads ÖstbergCitroen+50,2
7.Martins SesksToyota+54,0
8.Isak ReiersenSkoda+55,1
9.Miko MarczykSkoda+1.13,4
10.Andrea MabelliniSkoda+1.23,1
11.Eyvind BrynildsenVW+1.25,2
12.Simone TempestiniSkoda+1.34,6

Lue myös nämä

  • Uusimmat