Quantcast

SM-sarjan kärkikuski Puolan rallisarjan kilpailuun – jatkaa uuden auton kehitystyötä asvaltilla

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM1-luokkaa johtava Teemu Asunmaa ja kartanlukija Topi Luhtinen osallistuvat Puolan rallisarjaan kuuluvaan Rzeszowski-ralliin tulevana viikonloppuna.

Asunmaa starttaa ensimmäistä kertaa kokonaan asvaltilla ajettavaan ralliin. Suomalaiskuljettaja lähti hyvissä ajoin reissuun testaamaan Skoda Fabia R4 -autoa, jonka kehitystyö jatkuu kilpailussa.

– Sama projekti jatkuu, jota olemme kevään ja kesän aikana työstäneet, eli ajamme Liettuan Pro Racingin tiimin R4-luokan Skodalla. Tämä on meidän sekä Skodan R4-luokan auton debyytti asvaltilla. Soralla olemme ottaneet kevään aikana jo enemmän tuntumaa testien sekä Liettuassa ajetun kilpailun muodossa, Asunmaa valottaa tiedotteessaan.

Asunmaan viikon mittaisen matkan aikatauluun on kuulunut runsaasti testikilometrejä kestopäällysteellä. Asunmaa pääsi ottamaan asvaltilla ajamiseen tuntumaa toukokuussa ajetussa Länsirannikon SM-rallissa, mutta nyt edessä on profiililtaan täysin erilaisia teitä kaksipäiväisessä Puolan mestaruussarjan osakilpailussa.

– Täällä on hienot puitteet. Aika pitkä kilpailu on luvassa, ajetaan kahteen päivään reilut 170 erikoiskoekilometriä. Reitti on todella hieno, vaikkakin vaikea. Tiet ovat todella kapeita ja nopeita, ja ahtaita paikkoja on paljon. Meidän piti muuttaa nuottiskaalaa Topin kanssa, sen verran on eroa meille tavanomaiseen. Mutta oppireissulla ollaan, koetetaan pitää hauskaa viikonlopun aikana, Asunmaa suunnittelee.

Rallin SM-sarja jatkuu viikkoa myöhemmin 13.-14. elokuuta Lahdessa. Asunmaalla on SM-pistetaulukossa vain kahden pinnan etumatka Emil Lindholmiin ja Mikko Heikkilään ennen kahta viimeistä osakilpailua.

– Voittoa lähdetään totta kai hakemaan, mutta tärkeintä on säilyttää mahdollisuus ratkaista mestaruus kauden päätösosakilpailussa Kokkolassa, Asunmaa sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat