Quantcast

SM-rallissa vaarallinen tilanne – kuskilupauksen auto kellahti tielle kyljelleen, seuraava kilpuri rysäytti perään

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jari Kohonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksi Röyhkiön taistelu SM3-luokan voitosta Kouvolan SM-rallissa päättyi hurjaan tilanteeseen lauantaina.

Röyhkiö starttasi luokan kärkisijalta kilpailun päättäneelle Inkerilän erikoiskokeelle. Viimeisellä pätkällä oli panosta riittämiin, sillä Lauri Joona oli vain 1,4 sekunnin päässä Röyhkiöstä.

Röyhkiön toiveet uran ensimmäisestä SM3-voitosta sulivat, kun hän kaatoi autonsa. Ford Fiesta pyöri katon kautta ympäri ja pysähtyi kyljelleen tielle.

Rallin SM-sarjasta tuttu kuljettaja Ville Pynnönen julkaisi maanantaina videon Röyhkiö kaadosta, jonka jälkeen nähtiin vieläkin vaarallisempi tilanne.

Tielle juoksi katsojia varoittamaan seuraavia kilpailijoita tiellä olevasta autosta ja työntämään Fiestaa tien sivuun. Varoitukset eivät kuitenkaan auttaneet, sillä seuraavana paikalle ajanut Henri Hokkala osui kylki edellä Röyhkiön auton perään.

Tilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta, mutta ainekset olivat pahempaankin lopputulokseen. Fordia työntämässä olleet katsojat ehtivät pois Hokkalan Peugeot’n edestä, ja Hokkala pystyi jatkamaan matkaa. Fordissa yhä sisällä olleiden Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen onneksi rysäys ei ollut yhtään rajumpi.

Katso alta video tilanteesta.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Siitä ei ole tarkkaa tietoa, minkä takia Hokkala ajoi kisavauhtia paikalle, vaikka tiettävästi ennen mutkaa tiellä oli varoittajia.

Joona kuittasi mestaruuden

Röyhkiön keskeytyksen myötä Lauri Joona nousi SM3-luokan voittoon ja varmisti samalla luokan mestaruuden ennen kauden viimeistä osakilpailua. Hokkala sijoittui Kouvolassa SM3-luokan kakkoseksi.

Joona on ajanut kuluvalla SM-kaudella luokassaan kolme osakilpailuvoittoa ja yhden kakkostilan.

– Aivan mahtava fiilis! Ei tätä vielä oikein sisäistä, kun olimme ihan hyvin varustautuneet kilpailemaan vielä Pohjanmaalla mestaruudesta. Tätä olemme jahdanneet ja vihdoin se sieltä tuli, Joona ensimmäistä SM-titteliään.

Kauden päättävä Pohjanmaan SM-ralli ajetaan Seinäjoen ympäristössä syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat