SM-rallin luokkavoittaja selviää vasta ”hovissa”

Tikkakoskelaisen Henri Hokkalan loistava kisa Pohjanmaan SM-rallissa vaihtui hylkäykseen.
Henri Hokkala
Henri Hokkala. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hokkala ajoi SM2-luokan voittoon puolen minuutin erolla ennen Kristian Niemistä, mutta voittoa uhkaa vastalausekäsittelyn päätös, jossa kilpailun tuomaristo sulki Hokkalan kilpailusta. Hokkala teki myöhään lauantai-iltana päätöksestä vetoomuksen. Näin ollen luokan tulokset ovat vielä ehdollisia. 

Hokkalan mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe, kun yksi rengas ei ollut merkitty oikein.

– Yhden renkaamme numero ei tarkastuksessa täsmännyt. Kun selvitimme asiaa, kysymys oli yhden numeron väärin ylös kirjaamisesta, Hokkala totesi vetoomuksensa jälkeen.

Hokkalan tapaus on autourheilun kansallisen kattojärjestön AKK:n vetoomusoikeuden käsittelyssä. Hokkala ehdittiin jo kertaalleen Seinäjoella sulkea kilpailusta, mutta mies sai jatkaa tehtyään vastalauseen.

Jos Hokkala hylätään, nousee luokkavoittajaksi siis Kristian Nieminen ennen Jesse Kalliota ja Henri Timosta. Hokkala kaasutti kilpailussa kahdeksalle erikoiskokeelle viisi pohja-aikaa.

Hokkala juhli SM2-luokan voittoa myös talvikauden päätöskisassa Jyväskylässä. Mikäli Hokkalan suoritus hyväksytään Seinäjoella, nousee hän luokan pistetilanteessa vain kahdeksan pisteen päähän kärkikuljettaja Benjamin Korholasta.

Rallin SM-kausi jatkuu Joensuun Itärallilla kesäkuun puolivälissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat