SM-rallicrossin huipennuksessa ennätysmäärä SuperCareja – edelliskausien mestarit mukana

Atro Määttä
Myös Atro Määttä on mukana Kouvolassa. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-kauden päättävään Rallycross Festival Kouvolaan ilmoittautui määräaikaan mennessä huimat 24 SuperCar-luokan autoa.

Mukana ovat SM-sarjan kärkinimien Riku Tahkon, Ari Perkiömäen, Mikko Ikosen ja Jukka Lautamäen johdolla kaikki kotimaan kovimmat kuljettajat, mutta mukaan mahtuu myös muutama todellinen yllätysnimikin.

Hallitseva ja moninkertainen kuninkuusluokan Suomen mestari Atro Määttä taluttaa Ford Fiestansa viivalle nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Myös kauden 2016 SuperCarien Suomen mestari Jere Kalliokoski nähdään Skoda Fabiansa kanssa Kouvolassa.

Mielenkiintoisin nimi lienee kuitenkin Jalasjärvellä Autokrossi-luokan Suomen mestaruuden varmistanut ja ensimmäistä rallicrossin SM-kauttaan täysin suvereenisti hallinnut Juha Rytkönen, joka tulee näyttämään taitonsa nyt myös SuperCar-luokassa. Mies on voittanut kuluvalla kaudella jokaisen starttinsa, mutta nyt pääsee näyttämään, mihin hänen rahkeensa riittävät nelivetoisella kalustolla.

– Ajattelin jo aikasemminkin, että ajaisin siellä, joten rupesin etsimään kalustoa. Sitten sattumien kautta sain mahdollisuuden osallistua Jukan (Pykäläinen) autolla, tuore Suomen mestari Rytkönen iloitsi.

– Tavoitteita en sen kummemmin ole asettanut, mutta koitetaan saada ehjät alkuerät alle. Tiedä sitten vaikka semifinaaleihin pääsisi, Rytkönen virnistää.

Tähän kun lisätään vielä Oliver Solbergin johdolla kaikki RallyX Nordic -sarjan SuperCarit, joita odotetaan saapuvaksi jopa 15, on luvassa kovatasoisin Suomessa ajettava rallicrosskilpailu sitten vuonna 2014 Kouvolassa järjestetyn MM-osakilpailun.

– On todella odottavat ja mielenkiintoiset tunnelmat. Hienoa saada nämä meidän vanhat mestarit areenalle, vaikka eivät he mitään vanhoja toki olekaan, rallicrossin lajipäällikkö Juho Ketonen naurahtaa.

– Kyllä rallicross on huimassa nosteessa Suomessa. Täytyy ihan tarkistella, milloin on viimeksi ollut näin monta suomalaista SuperCaria samaan aikaan viivalla, Ketonen miettii.

Kun otetaan huomioon myös lauantaina ajettavat luokat, nähdään Rallycross Festival Kouvola -viikonloppuna yhteensä yli sata kuljettajaa ja useasta eri maasta.

Lue myös nämä