SM-ralli pakettiin ennenaikaisesti – Mikko Heikkilälle toinen perättäinen voitto

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Patrick Rupponen/Loudlife Media

Länsirannikon SM-rallin viimeinen erikoiskoe muutettiin siirtymäksi turvallisuussyiden vuoksi. Näin ollen kilpailun voitto ratkesi Mikko Heikkilän eduksi jo viimeistä edellisellä pikataipaleella.

Skoda-kuljettaja Heikkilä ei pistänyt kaikkeaan likoon toiseen kertaan ajetulla Juntolan pätkällä. Heikkilä jäi Aleksi Röyhkiön ajamasta pohja-ajasta lopulta 4,3 sekuntia, mikä riitti ykköstilan varmistamiseen.

Heikkilä kuittasi voiton 6,6 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan. Emil Lindholm otti viimeisen palkintosijan taivuttuaan voittajalle 24,8 sekunnilla.

Voitto oli Heikkilälle uran toinen ja samalla toinen perättäinen rallin SM-sarjassa. Hän pääsi juhlimaan ykkössijaa myös talvikauden päättäneessä Kouvolan osakilpailussa maaliskuussa.

Heikkilän valmistautuminen SM-kesäkauden avaukseen ei ollut sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Hän oli ajanut rajusti ulos Rengas Turku -rallissa pari viikkoa sitten, mutta onnekseen hän sai käyttöönsä vuokra-Skodan Liedon ympäristössä ajettuun Länsirannikon SM-ralliin.

Vasta 20-vuotias Röyhkiö oli yksi kilpailun onnistujista ajettuaan neljänneksi. Uransa parasta sijoitustaan SM1-luokassa sivunnut Röyhkiö jäi vain 0,6 sekunnin päähän palkintokorokepaikasta.

Länsirannikon ralliin SM1-luokan pistejohtajana startannut Juha Salo joutui tyytymään viidenteen sijaan. Hyundai-kuljettaja Riku Tahko ajoi puolestaan kuudenneksi.

SM1-luokan pistetaulukon kärkisijoilla on tasaista, sillä neljän kärki mahtuu vain 12 pisteen sisään. Asunmaa kiilasi sarjan kärkeen (59 pistettä) ennen Heikkilää (54), Saloa (53) ja Lindholmia (47).

Jaro Kinnunen ja Ville Hautamäki kävivät tasaisen kamppailun SM2-luokan voitosta. Kinnunen vei lopulta voiton 4,1 sekunnin turvin ennen Hautamäkeä.

SM3-luokan ykkönen oli odotetusti Lauri Joona, joka nappasi voiton selkeällä 38,2 sekunnin erolla Roope Korhoseen. Toni Herranen nousi viimeisellä kellotetulla pätkällä luokassa kolmanneksi Tuukka Hallian edelle.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Seinäjoen Pohjanmaa-rallilla.