Quantcast

SM-kultaa jahtaava Henri Hokkala rauhallisin mielin Pohjanmaa-ralliin – ”On otettu happea ja laitettu kalustoa kuntoon”

Tikkakoskelainen Henri Hokkala lähtee SM4 -luokan pistejohdossa kauden viidenteen osakilpailuun, Pohjanmaan SM-ralliin.
Henri Hokkala
Henri Hokkala. Kuva: J-P Partanen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjanmaa ralli ajetaan Seinäjoen ympäristössä, johon on rakennettu mielenkiintoinen lähes 130 erikoiskoekilometrin kokonaisuus haastamaan kilpailijoita. Kolmea edellistä SM osakilpailua luokassaan hallinnut Ford Fiesta -pilotti on valinnut hieman erilaisen lähestymistavan tulevan viikonlopun kilpailuun.

– Edellisen rallin jälkeen käytiin yksi SM-sprintti ajamassa, mutta muuten ollaan melko intensiivisen alkukesän jälkeen otettu happea ja laiteltu kalustoja iskuun, Hokkala kertoo.

– Uskon että aika kova kisa on tulossa taas Pohjanmaalla. Tiet ovat kovavauhtisia ja haastavia, eikä tuttuja osuuksia ole juurikaan tämän vuoden reitillä.

Hokkalan yksi haastaja SM4-luokassa on täksi kaudeksi ralliin siirtynyt Jesse Kallio, joka teki kuitenkin hiljattain visiitin myös vanhan lajinsa pariin. Kallio kilpaili RallyX-sarjan Suomen kahdessa osakilpailussa. Vanhasta leipälajista tuloksena oli kaksi hienoa podiumsijaa.

– Hyvin sujuneiden RX-kisojen jälkeen alkoi keskittyminen taas rallihommiin, josta minulla on huomattavasti vähemmän kokemusta kuin kovilla kilpakumppaneilla, Kallio selvittää.

Jesse Kallio. Kuva: Jarno Saari

Ford Fiesta -kuljettaja Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka ovat olleet lupaavassa vauhdissa alkukauden ralleissa, vaikka edellinen kisa päättyi tekniseen vikaan.

– Odottavat tunnelmat näin Pohjanmaa-rallin kynnyksellä. Auto on käyty huolella läpi ja korjattu harmittavan hihnarikon jäljiltä. Kalusto ja miehet ovat kyllä iskussa, Kallio vakuuttaa.

– Kesäralleista minulla ei ole juurikaan kokemusta, joten siinä mielessä ollaan vähän altavastaajana. Sorarenkailla ajamista on toistaiseksi takana varsin rajallinen määrä, mutta siitä huolimatta yritetään olla mukana taistelemassa luokan kärkisijoituksista, Kallio jatkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat