Quantcast

Skodan uusi ralliauto selvitti äärimmäisen testin – ”Vauhti edeltäjäänsä paremmalla tasolla”

Skoda Motorsport tuo pian markkinoille uuden version rallipätkillä menestystä niittäneestä Skoda Fabia Rally2 -autostaan.
Skoda Fabia Rally
Skoda Fabia Rally vauhdissa Etelä-Ranskassa. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tshekkivalmistaja on edennyt uuden autonsa kanssa viimeiseen kehitysvaiheeseen. Kilpurin luotettavuus pistettiin kunnon testiin Etelä-Ranskassa Fontjoncousen rajulla testialueella (videon testistä voit katsoa jutun alta).

– Meillä ei ollut ongelmia. Fontjoncousen tiet ovat erittäin rankkoja – tarjolla on rytkyjä, hyppyjä ja paljon kiviä tiellä. Se on paras ympäristö auton luotettavuuden testaamiseen, 600 kilometriä Etelä-Ranskassa testannut Andreas Mikkelsen kertoo.

– Jos auto selviää Fontjoncousesta, se voi kestää jokaisessa kunnon rallissa, viime vuonna WRC2-mestaruuden voittanut norjalaiskonkari lisää.

Uusi Fabia luokitellaan pian ja tiettävästi auto esitellään virallisesti jo ensi viikolla.

– Uuden sukupolven Skoda Fabia Rally2 -auton vauhti on edeltäjäänsä paremmalla tasolla. Ja luotettavuus on vähintään samalla tasolla, Mikkelsen vakuuttaa.

Skoda Motorsportin alkuperäisenä suunnitelmana oli tuoda uusi auto markkinoille jo alkuvuodesta, mutta tuotanto-osien toimitusvaikeuksien vuoksi aikataulu venähti kesään. Nyt tshekkitiimissä eletään mielenkiintoisia aikoja.

– Kestävyys on yksi nykyisen Fabia Rally2 -automme menestyksen avaimista. Asiakkaamme ovat arvostaneet erityisesti tätä elementtiä, Skoda Motorsportin pomo Michal Hrabanek alleviivaa.

Myös suomalaiskuljettaja Emil Lindholm on ollut mukana kehittämässä Fabian uutta versiota.

Katso alta video Skoda Fabian testistä Ranskassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat