Quantcast

Skodan uudella sähköisellä ralliautolla huikea debyytti, itävaltalaiskonkari heti podiumille (video)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan uusi sähköinen ralliauto Skoda RE-X1 Kreisel osoitti heti vauhtinsa Itävallan kansallisessa rallisarjassa viime viikonloppuna. 

Itävaltalaiskonkari Raimund Baumschlager ajoi Skoda Fabiasta kehitetyllä RE-X1 Kreiselilla komeasti kolmanneksi Weiz-rallissa. Simon Wagner vei voiton Skoda Fabia Rally2 -menopelillä ja tshekkiläinen Ford-kuski Erik Cais oli toinen. Sähköautoa komentanut Baumschlager hävisi voittajalle reilut kaksi ja puoli minuuttia.

– Ralli oli, etten sanoisi, aivan täydellinen. Halusimme selvittää kaksi ajopäivää läpi ilman ongelmia autossa tai latauksessa ja siinä onnistuimme. Ei ollut mitään merkkejä ongelmista, 14-kertainen Itävallan mestari summaa Dirtfish-sivustolle.

– Tiedämme, että töitä on vielä tehtävänä ja varsinkin auton painoa pitää vielä tiputtaa. Voimme onnistua siinä akkua ja sähkömoottoria kehittämällä, mutta oli tämä silti mahtava startti kaikille, jotka ovat mukana projektissa.

Skodan sähköauto keräsi myös paljon huomiota varikolla 14 erikoiskokeen ja reilun 160 EK-kilometrin mittaisessa kilpailussa.

– Yksi parhaista asioista oli ihmisten mielenkiinto autoa kohtaan. Todella moni tuli katsomaan meidän toimintaa. Pystyimme myös todistamaan, että automme on nopea.

Baumschlager myös korostaa, että auto on luokiteltu niin, ettei ainakaan tehohyötyä ole nykyisiin Rally2-autoihin verrattuna. Tilanne on itävaltalaiskonkarin mukaan päinvastoin.

Skoda Motorsport tarjosi aiemmin tukensa Baumschlagerin tiimin ja Kreisel Electricin täysin sähköisen ralliauton kehitystyölle. BRR-tiimin kehittämästä Skoda Fabiasta löytyy Kreisel Electricin sähkömoottori. Sähkö-Fabia on ollut BRR:n ja Kreiselin yhteinen projekti, mutta Skoda Motorsportin teknisen tuen mylöä tiimi sai enemmän pelimerkkejä RE-X1-auton kehitystyöhön.

Lue myös nämä

  • Uusimmat