Skodan rallikilpuriin kovat päivitykset – huippunopeus nousee uusiin lukemiin

Skoda Fabia rally2
Skoda Fabia on ollut dominoiva entisessä R5- ja nykyisessä Rally2-luokassa. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda Motorsport on tiedottanut tekevänsä rallin MM-sarjan WRC2-luokasta tuttuun Skoda Fabia Rally2 Evo -kilpuriin merkittäviä uusia päivityksiä. 

Tshekkimerkki lupaa, että uusien päivityksien myötä auton huippunopeus nousee yli 200 kilometriin tunnissa. Aiemmin Fabiasta on saatu irti 187 km/h huiput. Uudet päivitykset ovat käytettävissä jo kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa (21.-24. tammikuuta), mutta todellisen hyödyn niistä saa nopeissa kilpailuissa kuten Suomessa ja Virossa.

Auton moottoriin tulee päivitysten myötä lisää voimaa sekä välityssuhteet menevät uusiksi. Lisäksi iskunvaimentimia on kehitetty paremmiksi. Jo vanhoilla päivityksillä Fabia Rally2 Evolla voitettiin viime kaudella MM-sarjan tiimien mestaruus WRC2-luokassa. Skodia ajattava saksalainen Toksport vei kauden 2020 tallimestaruuden.

Miten sitä voimaa sitten saadaan lisää moottoriin? Skodan mukaan 1,6-litraista turbomoottoria on päivitetty ja välijäähdytintä sekä pakosarjaa muotoiltu uusiksi. Voimaa irtoaa uudistusten jälkeen noin 290 hevosvoimaa.

Eivätkä uudistukset jää vielä tähän. Päivityksiin kuuluvat myös uusitut tasauspyörästöt, uusi venttiili polttokennolle, uusi taka-akselin apurunko, erityinen jäähdytysmekanismi takajarruille sekä suojakuori takapään tasauspyörästölle ja uudelleen muotoiltu moottorin voitelujärjestelmä.

Kuskeille lisää iloa tuo puolestaan paremmin asetellut ohjauspyörän napit sekä uusi helpompi kiinnitys tunkille, jonka myötä renkaanvaihto on entistä nopeampaa, jos tarve sen vaatii.

– Tähän päivään mennessä Skoda Fabialla on ajettu 1 255 rallivoittoa ja 2 948 palkintosijaa. Uudistusten avulla haluamme, että sama menestys jatkuu asiakkaillamme myös kaudella 2021, Skoda Motorsportin nokkamies Michal Hrabánek.

Skodan tiedotteen mukaan uusia päivityksiä ovat testanneet kaikki viime kaudella Fabialla ajaneet huippunimet mukaan lukien Oliver Solberg, Emil Lindholm, Jan Kopecky, Kris Meeke, Pontus Tidemand ja Andreas Mikkelsen.

Skodia ajattava Toksport nimesi aiemmin ensi kauden kuskeikseen Mikkelsenin sekä bolivialaislupauksen Marco Bulacian.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

Lue myös nämä