Skoda esitteli uuden ralliautonsa – ”Optimoimme jokaisen yksityiskohdan”

Rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa jo vuosien ajan dominoinut Skoda esitteli uuden kilpa-autonsa tiistaina.
Skoda Fabia RS Rally2
Skoda Fabia RS Rally2. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusi Fabia RS Rally2 esiteltiin Skoda Motorsportin päämajassa Mlada Boleslavissa. Kyseessä on 1,6 litran turbokoneella varustettu Skoda Fabian tieliikennemalliin perustuva nelivetoinen ralliauto. Skoda ilmoitti, että se yrittää saada luokitukset kuntoon 1. elokuuta mennessä, jolloin ensimmäiset asiakasautot luovutetaan käyttöön loppukesästä.

Skodan uutta rallikilpuria on testattu kaikilla eri alustoilla kahdeksassa eri maassa. Testityöstä ovat vastanneet puolustava Euroopan mestari ja MM-sarjan WRC2-luokan ykkösmies Andreas Mikkelsen sekä Jan Kopecky, Kris Meeke ja suomalainen Emil Lindholm.

– Laakereilla lepääminen merkitsee taaksepäin menemistä. Se pätee etenkin moottoriurheilussa. Siksi me panostimme uuden ralliautomme suunnitteluun ja kehittämiseen kaiken edeltäjämallista keräämämme kokemuksen ja optimoimme jokaisen yksityiskohdan, Skoda Motorsportin toimitusjohtaja Michal Hrabanek summaa.

Skoda Fabia RS Rally2. Kuva: Aki Hietavala

– Tavoitteemme oli parantaa yhtä maailman menestyneintä ralliautoa. Olen ylpeä koko tiimistä, joka tavoitteeseen sitoutuneesti sen saavutti. Tahdon lausua kiitokset myös sarjatuotantomallien suunnittelu- ja kehitysosastolle; neljännen sukupolven Fabia on ollut erinomainen pohja rakentaa uusi ralliauto.

Yksistään entinen WRC-tähti Kris Meeke testasi autoa tuhansia kilometrejä.

– En laskenut ihan tarkasti, mutta testasin varmasti noin 6000-7000 kilometriä, joten töitä on tehty paljon. Ajoin lumella Suomessa sekä erilaisilla sora-alustoilla. Asvaltilla testasin Tshekissä, Belgiassa ja Espanjassa. Nautin todella projektista, sillä se mitä tykkään tehdä edelleen, on ajaa ralliautoa, Meeke sanoi tiistaina Rallit.fille.

– Tshekissä ihmiset ja varsinkin Skodalla kaikki ovat todella intohimoisia ja omistautuneita tälle brändille. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista tiimeistä, joissa olen koskaan saanut tehdä töitä.

Puolustava Suomen mestari Emil Lindholm oli osa testitiimiä uuden Skodan ralliauton kehitystyössä. Kuva: Aki Hietavala

Lue myös nämä