Quantcast

Skoda esitteli lisää yksityiskohtia uudesta ralliautostaan

Skoda Motorsport on tuomassa uuden version menestyksekkäästä Fabia Rally2 -autostaan markkinoille kesällä.
Skoda Fabia Rally2
Skoda Fabia Rally2 -autoa on testattu muun muassa Espanjan asvaltilla. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alkuperäisenä suunnitelmana oli, että uusi Fabia olisi tullut markkinoille jo tämän vuoden alkupuolella. Tuotanto-osien toimitusvaikeuksien vuoksi auton lanseerausta on jouduttu siirtämään näillä näkymin tulevaan kesään.

Skoda testasi helmikuussa uutta kilpuriaan Lapissa, kun ratissa kävivät viime vuoden WRC2-luokan mestari Andreas Mikkelsen sekä Kris Meeke ja Emil Lindholm. Uudessa autossa on autonvalmistajat mukaan keskitytty erityisesti aerodynamiikan parantamiseen.

– Katumallissamme käytössä olevat aerodynamiikan elementit ovat osoittautuneet toimiviksi myös kilpailuympäristössä. Siitä olemme saaneet hyvän perustan ralliautolle. Uudessa ralliautossamme olemme panostaneet aerodynamiikkaan entistä enemmän. Päätavoitteena oli saada enemmän downforcea, Skodan aerodynamiikan päällikkö Lukáš Vojík sanoo.

– Rallisääntöjen mukaan uuden sukupolven ralliautossamme saa olla paljon isompi takaspoileri kuin katumallissa. Sen lisäksi downforcea on kaksi kertaa enemmän kuin vanhassa ralliautossamme, Vojík jatkaa.

Kokonaan uusiksi suunniteltu suurempi takaspoileri tuo enemmän downforcea taka-akselille.
Myös etulokasuojan ilmanottoaukot ovat uudistuneet.

Skoda on dominoinut Fabia R5- ja Rally2-autoillaan rallin MM-sarjan WRC2-luokkaa viime vuodet. WRC2-luokkaa on ajettu nykymuodossaan vuodesta 2013 lähtien ja vienyt suurimman osan mestaruuksista.

Katso alapuolelta uuden Skoda Fabia Rally2 -auton esittelyvideo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,403125″ ap mute ]

Lue myös nämä