Quantcast

Siviilikuljettaja pilasi suomalaiskuskin kisan Kreikan MM-rallissa

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholmin ja kartanlukija Reeta Hämäläisen kisa meni pilalle Kreikan MM-rallin siirtymäosuudella lauantaina.

Toksport-tallin Skoda Fabialla kilpaileva Lindholm törmäsi ongelmiin ennen illan viimeistä erikoiskoetta. Kylän keskustan kapealla kadulla suomalaiskaksikkoa vastaan ajoi siviiliauto, jota Lindholm joutui kolarin estääkseen väistämään oikealle.

Väistötilanteessa Skodan etupyörä osui katua reunustaneeseen korokkeeseen, jonka seurauksena auton ohjausakseli katkesi ja oikea eturengas puhkesi. Lindholm ja Hämäläinen pystyivät vaihtamaan ohjausakselin ja renkaan, mutta huoltotöiden takia he myöhästyivät erikoiskokeen lähdöstä kymmenen minuuttia ja saivat minuutin ja 40 sekunnin aikasakon.

– Ajoin kadun tyhjää puolta. Vastaantulevien kaistalla oli pysäköityjä autoja, joita paikallinen kuljettaja lähti yllättäen kaistallemme ohittamaan. Nokkakolarin välttääkseni oli väistettävä kadun sivuun, Lindholm kertasi tiedotteessaan.

– Siinä oli koroke, joka rikkoi ohjausakselin ja renkaat. Saimme korjattua automme ja ajoimme viimeisen pätkän läpi, mutta WRC3-luokan voittotaisteluun meillä ei ole enää mitään asiaa, Lindholm murehti.

Lindholm ajoi ennen epäonnista tilannetta neljäntenä WRC3-luokassa. Kärkipaikkaan oli matkaa puolisen minuuttia ja kakkostilaan vain 7,6 sekuntia.

– Ei nämä MM-rallit tunnu nyt vain mitenkään onnistuvan. Kun kaksi päivää ajaa tuollaisessa kivikossa, ja pitää auton ja renkaat ehjänä, niin sitten tällaista sattuu kaikista mahdollisista paikoista siirtymäosuudella.

– Päivä sujui muuten ihan ok. Ajoimme varovasti ja välttelimme joutumasta ongelmiin. Lauantain viimeinen pätkä ja huomenna sunnuntaina ajettava rallin pisin erikoiskoe olisivat olleet ne erikoiskokeet, joilla olisimme hyökänneet.

Lindholm säilytti luokan nelostilan, mutta sunnuntaina ei kannata enää hyökätä.

– Eteen on matkaa niin paljon, että huomennakaan ei ole järkeä ottaa riskejä vaan ajaa ralli maaliin, Lindholm suunnitteli.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän erikoiskokeiden tapahtumista Kreikan MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387445″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat