Simo Muhoselle ralliuran ensimmäinen voitto

Simo Muhonen
Simo Muhonen. Kuva: Eero Auvinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskyläläinen Simo Muhonen, 21, saavutti kartanlukijansa Jani Laitisen kanssa ralliuransa ensimmäisen luokkavoiton viikonloppuna ajetussa Pohjola-rallissa. Yleiskilpailussa kaksikko sijoittui neljänneksi Citroen C2 R2 -autollaan.

Toista kauttaan rallin Suomen juniorimestaruussarjassa ajava Muhonen starttasi kilpailuun toiveikkaana. Kauden avausosakilpailussa Kangasniemellä heltisi palkintokorokkeen alin sija ja sen myötä tavoitteet oli asetettu vähintään yhtä sijoitusta ylöspäin. Oulusta tuli lopulta luokkavoitto, kun Muhonen päihitti luokassa toiseksi sijoittuneen Anssi Aution lähes minuutin erolla.

Maalissa toisen polven autourheilija oli enemmän kuin tyytyväinen – Muhonen tarvitsi ensimmäisen rallivoiton saavuttamiseen lopulta vain kuusi kilpailua.

– Kilpailu ratkesi jo sen kolmannella pikataipaleella, kun pahimmat kanssakilpailijat eli Kim Forsgren ja Roni Kauppi sortuivat ajovirheisiin. Vastaavasti kun me painoimme kaasun pohjaan, niin sen pikataipaleen jälkeen ero kakkossijalla ajaneeseen kuljettajaan oli jo 17 sekuntia, Muhonen kertaa.

– Päällimmäinen tunne on helpotus. Kaudella 2017 saavutimme kolmessa ajamassamme kilpailussa kaksi kolmatta sijaa ja muutama viikko sitten Kangasniemellä olimme jälleen kolmansia. Nyt nostimme vauhtia ja se palkittiin lähes minuutin luokkavoitolla sekä yleiskilpailun neljänneksi nopeimmalla suorituksella eli tähänastisen ralliurani parhaimmalla saavutuksella.

RSJM-sarja jatkuu kevättauon jälkeen kesäkuun toisena viikonloppuna Kouvolassa.

Lue myös nämä