Quantcast

Siinä se nyt on: Hyundai julkaisi ensimmäiset kuvat uudesta rallitykistään

Hyundai i20 N Rally1
Hyundai i20 N Rally1. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai Motorsport julkaisi sunnuntaina ensimmäiset kuvat Rally1-luokituksen autostaan.

Rallin MM-sarjan WRC-tiimit kehittävät parhaillaan Rally1-kilpureitaan, jotka tulevat erikoiskokeille ensi vuonna. Autoista löytyy hybridiyksikkö polttomoottorin rinnalta.

Hyundai suoritti autolla ensimmäiset kunnon testit Ranskassa tällä viikolla. Testin tavoitteena oli ymmärtää auton käyttäytymistä sekä löytää uuden rallitykin heikkoudet ja vahvuudet, joita lähdetään kehittämään ensitestin perusteella.

Hyundai i20 N Rally1
Hyundai i20 N Rally1. Kuva: Dufour Fabien/ Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain Rally1-auto perustuu Hyundai i20 N -malliin. Menopelille on suunniteltu kattava testiohjelma ympäri Eurooppaa erilaisissa olosuhteissa.

– Se on erityinen hetki, kun auto viedään ensimmäistä kertaa tielle. Ja kuten aina, edessä on uusia haasteita kohdattavana, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kertoo tiedotteessa.

Rally1-autoissa on muutakin uutta kuin hybridiyksikkö nykyisiin WRC-autoihin verrattuna. Muutoksia tulee muun muassa aerodynamiikkaan, jousitukseen ja vaihteistoon.

– Näimme testissä mielenkiintoisia asioita. Joitakin asioita pitää muuttaa ja parantaa, mutta se kuuluu tähän prosessiin. Hyundai Motorsportin tiimi on tehnyt uskomatonta työtä ja työskennellyt todella kovaa saadakseen auton ensimmäiseen testiin näinkin lyhyessä ajassa, Adamo kiittelee.

Hybridiautoilla on tarkoitus kilpailla rallin MM-sarjan pääluokassa vuosina 2022-24.

– Olemme vasta pitkän matkan alussa, mutta uskon, että meillä on mielenkiintoiset ajat edessä ennen vuoden 2022 Monte Carlon MM-rallia, Adamo sanoo.

Hyundai i20 N Rally1
Hyundai i20 N Rally1. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH

Lue myös nämä

  • Uusimmat