Quantcast

”Siellä virtsaaminen on ehdottomasti kiellettyä” – Tunturirallin kilpailijoille tarkat ohjeet, jos hätä yllättää nuotituksessa

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa Tunturirallissa viime vuonna. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja käynnistyy ensi viikonloppuna legendaarisella Tunturirallilla Rovaniemellä. Tätä nykyä nimeä Arctic Lapland -ralli kantavan kisan nuotitus alkaa tänään maanantaina. 

Kisajärjestäjä on tiedottanut ohjeistuksen nuotitusta varten. Tiedotteessa muistutetaan siviililiikenteestä, jota voi tieosuuksilla esiintyä.

– Huomenna klo 08.00 käynnistyy ennakkotutustuminen seuraavilla erikoiskokeilla: EK 3 Kaihuavaara, EK 4 Siikakämä, EK 6 Ahmavaara, EK 8 Heinunkierto, EK 9 Sarriojärvi ja EK 10 Ristilampi. Kaikilla tieosuuksilla voi esiintyä siviililiikennettä, myös vastaantulevana, eli noudattakaa liikennesääntöjä sekä nopeusrajoituksia. Pyydämme noudattamaan erityistä tarkkaavaisuutta työmaaliikenteen takia EK 9 Sarriojärvellä sekä EK 6 Ahmavaarassa. Reitti on puhdistettu viikonlopun aikana ja mahdollisista aurauksista tiedotamme lisää myöhemmin, tiedotteessa kerrotaan.

Hieman hupaisasti nuotitusohjeistuksessa on kiinnitetty huomiota myös kilpailijoiden mahdolliseen virtaamiseen reitillä.

– Pyydämme myös kunnioittamaan toimitsijoita niin, ettette erikoiskokeen AT-alueella suorittaisi virtsaamista, vaan hoitaisitte asianne reilusti ennen sitä tai erikoiskokeen maalin jälkeen. Lisäksi EK 1 Aittajärven lähtöalueella on asutusta ja siellä virtsaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Mukavaa nuottiviikkoa ja nähdään reitillä!

Arctic Lapland -ralli starttaa perjantaina, kun ohjelmassa on kolme metsäerikoiskoetta sekä kahteen kertaan ajettava Mäntyvaaran raviradan yleisöpätkä. Lauantaina ohjelmassa on vielä viisi erikoiskoetta. Lauantain aloittaa kisan pisin, liki 45 kilometriä pitkä Ahmavaaran EK. Kilpailun erikoiskokeiden yhteispituus on 222,80 kilometriä.

Viime tammikuussa Rovaniemellä ykköseksi SM1-luokassa kaasutteli Teemu Asunmaa, joka voitti myös myöhemmin Rovaniemen MM-rallissa WRC3-luokan. Kisan toiseksi kauden 2021 ensimmäisessä SM-rallissa ajoi Juha Salo, joka taipui Asunmaalle 22 sekunnilla. Emil Lindholm oli kolmas ennen Juuso Metsälää ja Riku Tahkoa.

Arctic Lapland -ralliin ilmoittautui muhkeat 132 kilpailijaparia. Viivalla nähdään SM-sarjan kärkimiesten lisäksi muun muassa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala, joka ajaa A-ryhmän Toyota Celica ST185:lla.

Lue lisää: Tunturirallissa komea kattaus – hallitsevan mestarin veli yllättäen lähtöviivalla

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat