Quantcast

Sebastien Ogierin suunnitelmiin merkittävä muutos

Sebastien Ogier aikoo jättää rata-autoilun WEC-kauden kesken.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kestävyyssarjassa kilpaileva Richard Mille Racing -talli ilmoitti helmikuun alussa, että rallimestari Ogier ajaa täyden kauden tiimin kilpurilla LMP2-luokassa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Ogierin toistaiseksi viimeiseksi WEC-kisaksi jää viime viikonloppuna ajettu Le Mansin 24 tunnin kilpailu.

Ogier kertoi Le Mansin jälkeen, ettei hänen aikomuksenaan ole ollut ajaa kokonaista kautta WEC-sarjassa.

– Vaikka asiasta tiedotettiin toisella tavalla, olemme koko ajan tehneet tiimille selväksi, että ajan vain Le Mansin ja kaksi sitä edeltävää kisaa valmistautuakseni Le Mansiin. En halunnut ajaa täyttä sarjaa, Ogier sanoi Autosportin mukaan.

– Minua kiinnosti enemmän ajaa joitain ralleja. Viiden tai kuuden WEC-kilpailun lisääminen ohjelmaan ei olisi täyttänyt toivettani hidastaa tahtia. Sen vuoksi on hyvin mahdollista, että WEC-kausi päättyy tähän.

Ogierin mukaan hän keskustelee vielä asiasta tiimin kanssa. Kuluvalla kaudella on jäljellä kolme WEC-kisaa: Monzan kuuden tunnin kilpailu heinäkuussa, Fujin kuuden tunnin kisa syyskuussa ja Bahrainin kahdeksan tunnin kilpailu marraskuussa.

Ogier ajaa tänä vuonna valikoituja MM-ralleja Toyotan kolmannella autolla. Tähän mennessä Ogier on osallistunut Monte Carlon ja Portugalin MM-ralleihin. Ensi viikolla hän kilpailee Kenian Safari-rallissa Toyota Gr Yaris Rally1 -hybridiautolla.

Ogier ja Toyota ovat aiemmin kertoneet, että ranskalaisen suunnitelmissa on ajaa tänä vuonna viisi MM-rallia. Nähtäväksi jää, tuleeko Ogierin kalenteriin vielä enemmän MM-osakilpailuja WEC-sarjasta vetäytymisen jälkeen. Loppukauden WEC-kisoista Fujin ja Bahrainin kisat olisivat osuneet päällekkäin Kreikan ja Japanin MM-rallien kanssa.

Esapekka Lappi ajaa MM-sarjassa ne rallit, jotka eivät kuulu Ogierin ohjelmaan. Tässä vaiheessa on vahvistettu se, että Lappi on Toyotan puikoissa heinäkuisessa Viron MM-rallissa ja elokuun alussa Keski-Suomen sorakisassa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat