Quantcast

Sebastien Ogierin huikea putki päätökseen – ”En kadu mitään”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuljettaja Sebastien Ogierin unelma seitsemännestä perättäisestä rallin maailmanmestaruudesta meni murskaksi viime viikonloppuna.

Ogierin olisi pitänyt pystyä lyömään Toyota-kuljettaja Ott Tänak Katalonian MM-rallissa, jotta mestaruustaiston ratkaisu olisi venynyt kauden päättävään Australian ralliin. Ogierin osalta Katalonian osakilpailu meni pilalle heti avauspäivänä, kun hänen autoonsa iski hydrauliikkavika.

Ogier jäi kilpailussa lopulta kahdeksanneksi. Tänak ajoi toiseksi ja kuittasi uransa ensimmäisen mestaruuden.

– Tunnen Ottin erittäin hyvin ja olen onnellinen hänen puolestaan. Meillä oli vaikea kilpailu, mutta tämä päättyi loogisella tavalla, Ogier viittasi Tänakin mestaruuteen.

Katso alta video Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute ]

 

– Ott ansaitsi mestaruuden enemmän kuin kukaan muu. Häneltä löytyi vauhtia ja hän teki muita vähemmän virheitä. Siinä on enemmän kuin riittävästi, jos on nopea ja tekee vähän virheitä, Ogier tiivisti Rallit.fille entisen tallikaverinsa vahvuudet tällä kaudella.

Tänak lopetti Ogierin ja ranskalaisten huikean putken rallin MM-sarjassa. Ogier ja Sebastien Loeb olivat tuoneet Ranskalle 15 perättäistä maailmanmestaruutta.

– Ranskalaisten dominointi oli kestänyt jo pitkään ja voimme olla ylpeitä siitä. Mutta sen ei ollut tarkoitus päättyä vielä. En kuitenkaan kadu mitään. Yritin parhaani koko kauden ajan, mutta se ei vain riittänyt, Ogier sanoi.

Lue myös: Miten Tommi Mäkinen on valmistautunut jättimenetykseen? ”Perhanan harmittava juttu”

Lue myös: Espanjalaismedia: Toyotalta lähtevä Ott Tänak testannut jo tulevaa WRC-autoaan

Lue myös nämä

  • Uusimmat