Sebastien Ogierin DTM-debyytille vahvistus – ajaa Red Bull Ringillä kesken kiivaan MM-taiston

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World/M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mercedeksen DTM-talli on vahvistanut, että rallin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier debytoi rata-autoilun DTM-sarjassa syyskuussa.

Ogier ajaa Mercedeksen seitsemännellä autolla Red Bull Ringin radalla Itävallassa 21.-23. syyskuuta. Mercedes hyödyntää uusia sääntöjä, joiden mukaan DTM:n autovalmistajat voivat kuuden vakituisen autonsa lisäksi ajattaa kilpailussa yhtä vierailevaa tähteä.

Ogier valmistautuu jo tällä viikolla DTM-debyyttiinsä testaamalla Mercedes-AMG C 63 DTM -autoa Vallelungan radalla Italiassa.

– Tämä on erittäin mielenkiintoinen kokemus. DTM on täysin uusi juttu minulle, mutta yritän oppia mahdollisimman paljon jokaisella kierroksella. Näen tämän mahdollisuutena laajentaa kilpailullisia ympyröitäni ja kerätä lisää kokemusta, Ogier kertoo.

– Tähän mennessä en ole ajanut kovinkaan paljon kunnon kilparadoilla – vain muutaman kerran GT-autolla. DTM-auto on tietenkin nopeampi, joten ei voida odottaa, että vieraileva tähti olisi heti kilpailukykyinen. Odotan, että ensimmäisestä viikonlopusta tulee vaikea Spielbergissä. Yritän kuitenkin pysyä muiden kuljettajien vauhdissa mahdollisimman pitkään, Ogier kaavailee.

Ogier hyppää DTM:n puikkoihin kesken tiukan rallin mestaruuskamppailun. Ford-kuljettaja Ogier on MM-sarjassa toisena 21 pisteen päässä Thierry Neuvillesta ennen kauden viittä viimeistä osakilpailua. Spielbergin DTM-kilpailu ajetaan Turkin ja Walesin MM-rallien välissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat