Sebastien Ogierilta tiukat terveiset vastustajilleen

Sebastien Ogier on yksi isoimmista suosikeista ensi viikonloppuna ajettavassa Puolan MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier on ajanut viime kaudet osa-aikaisena kuljettajana Toyotalla, mutta ranskalaismestarin taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Tällä kaudella hän on ottanut kaksi komeaa voittoa ja kolmaskin oli lähellä Sardinian MM-rallissa.

Ogier pääsee starttaamaan hyvältä lähtöpaikalta Puolan MM-ralliin, joka tekee paluun sarjaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

– Odotan innolla paluuta Puolaan. Olen aiemmin nauttinut siitä kilpailusta ja se on antanut minulle hyviä muistoja, Ogier sanoo.

Ogier voitti Puolan osakilpailun vuosina 2014 ja 2015 ajaessaan Volkswagenilla. Edellisen kerran Puolassa ajettiin vuonna 2017, jolloin Ogier pokkasi kolmostilan Fordin puikoissa.

– Se on todella nopea ralli, mutta tiet eivät ole kovinkaan leveitä. Teiltä löytyy myös pehmeitä ja hiekkaisia paikkoja, jotka voivat tuottaa yllätyksiä toisella ajokerralla.

Ogier ajoi huhtikuussa voittoon Kroatian asvalttirallissa ja toukokuussa hän oli ykkönen Portugalin sorakisassa. Ogier oli kiinni ykköstilassa myös Sardinian MM-rallissa, mutta päätöspätkällä tullut rengasrikko pudotti hänet Hyundain Ott Tänakin taakse.

Puolasta Ogier lähtee hakemaan jälleen hyvää tulosta. Vaikka Ogier ei ole pitkään aikaan ajanut nopeissa sorakisoissa, ranskalainen lähettää tiukat terveiset vastustajilleen.

– Se tuntuu ikään kuin uudelta rallilta, kun palaamme sinne seitsemän vuoden tauon jälkeen. Reitissä on isoja muutoksia, eikä sillä ole kovinkaan montaa osuutta, joilla ajoimme aiemmin. Siitä tulee mielenkiintoista.

– Se on totta, etten ole ajanut kovinkaan montaa nopeaa rallia viime kausina, mutta minulla on nyt hyvä fiilis autossa. Tavoite pysyy samana kuin viime kisoissa – lähdemme taistelemaan voitosta, Ogier julistaa.

Toyotan WRC-talli vahvisti maanantaina, että MM-sarjassa neljäntenä oleva Ogier on mukana myös heinäkuussa ajettavassa Latvian MM-rallissa.

Lue lisää: Sebastien Ogierilta yllättävä päätös – yrittääkö Toyota-tähti hurjaa temppua?

Lue myös nämä

  • Uusimmat