Sebastien Ogierilta raju avautuminen – rallipomo piti puolustuspuheensa

Rallin MM-sarjan rengastoimittaja Pirellin kumit ovat olleet kuuma puheenaihe Portugalin MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aamupäivän erikoiskokeilla Pirellin renkaat hoitivat tehtävänsä, mutta iltapäivän lenkillä renkaita hajosi yhdeltä jos toiselta kuljettajalta.

Kovimman kohtalon koki Toyotan Sebastien Ogier, joka joutui jättämään iltapäivän lenkin kesken kahden rengasrikon vuoksi. Ogier kertoi mielipiteensä Pirellin renkaista jo ensimmäisen rengasrikkonsa jälkeen.

– Olosuhteet ovat rankat ja alla on Pirellit. Mahtava yhdistelmä, Ogier totesi sarkastisesti kuudennen erikoiskokeen maalissa.

Ogier ei ollut ainoa, jonka renkaat eivät kestäneet. Saman kohtalon kokivat muun muassa Hyundai-kuljettaja Ott Tänak sekä M-Sport Fordin Craig Breen, Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux.

Renkaiden kestävyys on puhututtanut huhtikuisesta Kroatian asvalttikisasta lähtien. Pirellin rallitoiminnoista vastaava pomo Terenzio Testoni piti Rallit.fille puolustuspuheensa perjantai-iltapäivänä Portugalissa.

– Aamulla kaikki oli kunnossa, mutta iltapäivällä olosuhteet ovat olleet erilaiset. Jotkut kuljettajista olivat tehneet samat rengasvalinnat kuin aamulla. Olin yllättynyt, että olosuhteet olivat näinkin rajut, Testoni aloitti.

– Juuri nyt on vaikeaa sanoa, mitä on tarkalleen tapahtunut, sillä autot pitää saada ensin tänne huoltoon. Mutta voin sanoa, että olosuhteet ovat rankat. Joku kuljettajista kertoi, että olosuhteet ovat yhtä rajut kuin Turkissa, italialaispomo lisäsi.

Kyseinen kuljettaja oli MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä, joka vertasi Portugalin kuudennen erikoiskokeen olosuhteita Turkin taannoiseen MM-osakilpailuun.

– Pirelli ei ollut mukana Turkissa, mutta sielläkin oli useita rengasrikkoja. Kuten sanoin, olosuhteet ovat rajut, Testoni alleviivasi.

Turkissa ajettiin rankka MM-soraralli Marmariksen ympäristössä vuosina 2018-2020. Tuolloin Michelin toimi WRC-tallien rengastoimittajana.

Testonin mukaan Pirelli on kysynyt rallin MM-sarjan talleilta toiveita, kuinka renkaita pitäisi niiden mielestä kehittää. Isoja muutoksia on kuitenkaan turha odottaa lyhyellä aikavälillä.

– Sääntöjen mukaan voimme käyttää vain yhden jokerin kauden aikana, Testoni painotti.

Toyotan Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä pitävät tiimilleen kaksoisjohtoa Portugalissa ennen perjantai-illan yleisöerikoiskoetta. Kumpikin Toyota-kuljettaja vältti rengasrikot iltapäivän metsäpätkillä.

Katso alta kooste perjantaiaamupäivän tapahtumista Portugalin MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat