Quantcast

Sebastien Ogierille aikasakko ja 800 euron rapsut – rikkoi samaa sääntöä toistamiseen tällä kaudella

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier joutui Suomen MM-rallin tuomariston puhutteluun lauantain ajopäivän päätteeksi.

Syynä oli jälleen kypärän remmi, joka ei ollut ranskalaisella kunnolla kiinni lauantai-iltapäivänä ajetulla Päijälän erikoiskokeella. Tämän vuoksi Ogierille mätkäistiin minuutin aikarangaistus ja päälle vielä 800 euron sakko.

Tuomariston päätöksessä todetaan, että videokuvien perusteella kypärän remmi ei ollut kunnolla kiinnitetty ja se oli löysällä koko erikoiskokeen ajan. Ogier kertoi tuomaristolle, ettei hänellä ole antaa selitystä, miksi näin oli päässyt käymään.

– Ogier sanoi, että hän ei olisi missään tapauksessa kiinnittänyt remmiä puolittain. Se olisi joko kunnolla kiinni tai ei ollenkaan kiinnitetty, päätöksessä kerrotaan.

Tuomaristo huomautti päätöksessään, että kaikkia turvavarusteita täytyy pitää yllä sääntöjen mukaisesti erikoiskokeen lähdöstä maaliin saakka. Kilpailijoiden vastuulla on huolehtia siitä, että varusteet ovat asianmukaisesti ennen pätkän lähtöä.

Ogier syyllistyi samaan rikkomukseen toisen kerran tällä kaudella. Vuoden avauskisassa Monte Carlossa ranskalainen ajoi yhden erikoiskokeen kypärän remmi auki.

Tuolloin seitsenkertaiselle maailmanmestarille mätkäistiin 400 euron sakko. Tällä kertaa rangaistus oli kovempi, koska tapaus oli Ogierille jo toinen.

Minuutin aikasakko ei pudota Ogierin sijoitusta, sillä hänellä oli lähes kolmen minuutin etumatka M-Sport Fordin Gus Greensmithiin. Kahdeksatta maailmanmestaruuttaan jahtaava Ogier starttaa Suomen MM-rallin päätöspäivään viidenneltä sijalta miltei kahden ja puolen minuutin päässä kilpailua johtavasta Toyota-tallikaveristaan Elfyn Evansista.

Suomen MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän erikoiskokeiden tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389226″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat