Quantcast

Sebastien Ogierilla voi olla motivaatio hakusessa Safari-rallissa – ”Olen jo sanonut tästä asiasta tarpeeksi”

Toyotan Rally1-auton rattiin paluun tehnyt Sebastien Ogier joutui pettymään viime viikonlopun Portugalin MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä viiden erikoiskokeen jälkeen Ogier keikkui kilpailussa kolmantena vain muutaman sekunnin päässä kärjestä. Perjantai-illan kaksi perättäistä rengasrikkoa pakottivat kuitenkin multimestarin keskeyttämään, kun varapyöriä iltapäivän lenkillä oli matkassa vain yksi.

Ogierin rallikausi jatkuu kesäkuun loppupuolella ajettavalla Safari-rallilla, jonka voittoa ranskalainen myös puolustaa. Rallit.fi kysyi Portugalissa Ogierilta, millä motivaatiolla mies lähtee Keniaan, kun renkaiden kestävyys löi kisan pakettiin jo Portugalissa, jossa olosuhteet olivat toki rajut, mutta ei missään nimessä Kenian veroiset.

– Katsotaan, mitä siitä tulee. Olen nyt ajanut kaksi rallia tänä vuonna ja molemmissa renkaat ovat olleet isossa roolissa. Montessa menetin voiton niiden takia ja nyt olin myös voittotaistelussa, mutta tipuin taas sieltä pois renkaiden takia. Olen jo sanonut asian suhteen tarpeeksi, mutta korostan, että töitä pitäisi tehdä niiden kestävyyden eteen, Ogier pyöritteli.

Lopulta Ogierille jäi siis Portugalista käteen vain kokemusta. Esapekka Lappi ajaa Toyotan tehdastiimin autoa Sardiniassa ensi viikolla, mutta sitten on jälleen vanhan mestarin vuoro.

– Safari-rallissa on ihan erilainen luonne kuin tässä kisassa, mutta totta kai tämä ralli auttoi tulevia sorakisoja varten. Olosuhteet olivat paikka paikoin erittäin rajut ja ilmeisesti myös liian rajut minun renkaideni osalta. Toki tämä auttaa, koska testipäiviä on vähän, Ogier kertoo.

– Toki olisin toivonut hieman parempaa viikonloppua. Ainoa positiivinen anti oli, että olimme ihan hyvässä vauhdissa perjantaina ennen rengasrikkoja. Sen me voimme täältä ottaa mukaamme. Ja tietenkin myös tiimin tulokset osoittavat, että automme suorituskyky soralla on erinomainen.

Ennen Kenian MM-rallia Ogier ajaa Le Mansin 24 tunnin kilpailussa WEC-sarjan puolella.

– Kiireistä aikaa tässä on luvassa seuraavan parin kuukauden ajan. Odotan toki Le Mansia suurella mielenkiinnolla, sillä se on todella uniikki kilpailu, josta olen aina haaveillut, Ogier hekumoi.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin viime vuoden kisan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat